Тръгнем ли за море или планина, не сме застраховани от пипване на стомашен вирус. Затова най-новата тенденция е да си приготвяме сами храната за ваканционните дни. Каква да бъде тя, за да ни е леко, а и да заредим тялото си с витамини, съветва Владимир Мутаров – специалист по хранене по системата на д-р Георги Гайдурков и негов сътрудник.

Нужно ли е да приготвяме сами храната, която ще консумираме по време на почивка, за да не се сдобием със стомашен вирус?

Добре е сами да приготвяме храната, която ще консумираме по време на ваканцията, дори предварително да вземем някои неща с нас като сушено месо например. За съжаление в много заведения храната е с повече сол, и е термично обработена, а суровата е за предпочитане.

Каква е най-подходящата закуска, когато сме на море, за да ни е леко, но и да имаме енергия?

Закуската винаги е добре да е сурова във вид на плод или като плодово-зеленчуков сок и смути. Готвената храна е по-тежка.

За колко време зеленчуците се преработват от стомаха?

Те се задържат в стомаха около час и са най-леката храна.

цялото интервю четете тук