Повечето от нас искат да са слаби и стегнати, но многобройните диети, на които сме се подлагали, често са мъчителни и ефектът им изчезва много бързо, след като се върнем към обичайния си начин на хранене. Освен това с ритъма на нашия живот и многобройни задължения е по-трудно отиването във фитнес залата.

Не се отчайвайте! „Мила“ направи някои проучвания и намери съвети, които ще ви помогнат да се разделите с няколко килограма без усилие, без диети и без упражнения.

1. Не забравяйте да пиете вода

Знаете, че водата е живот, но вероятно никога не сте си мислели колко полезно може да бъде за вашия метаболизъм, ако я пиете в точното време. Най-добре е да пиете 1-2 чаши вода 30 минути преди всяко хранене. По този начин метаболитните процеси ще започнат отново, а стомахът ще бъде частично пълен, което ще ви попречи да ядете повече. Този режим на хидратация намалява и желанието за захар.

2. Обърнете внимание на храната

Направете храненето малък ритуал. Седнете на масата, не бързайте, не се опитвайте да правите нищо друго освен да се храните, не мислете за проблеми, не гледайте телевизия и не говорете по телефона. Само вие и вашата храна. Внимавайте какво ядете и как го правите. Това ще ви помогне да се наситите на храната и да ядете много по-малко. Яжте толкова бавно, колкото можете.

За останалите четете тук