7°C   София
 

Признаци. В зависимост от мястото и големината на тумора в устата, глътката, гърлото или трахеята се явяват болки, затруднено хранене и гълтане и др.

Лечение. Провежда се от лекар. Народното лечение е общо за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене болният да взема по 1 суп. лъжица от следната настойка: от 1 супена лъжица чист маслинен зехтин и от 3 супени лъжици жълт кантарион (листа и цвят) ранилист (корени) и цариче (листа и цвят) се варят във водна баня 1 час. Отварата престоява 1-2 дни, прецежда се през тънка кърпа и се пие.

II. 20 мин. след настойката да се изпива 1 чашка от 75 г отварка от волски език - 50 г; кървав здравец зайча стъпка, мечо грозде, невен и пача трева - по 60 г, акация (цвят); жълт кантароин, лайка, мащерка и пелин - по 40 г. От тази смес 4 суп. лъжици с прибавка на 1 супена лъжица ленено семе се запарват с 1 л вряща вода, вари се захлупена 30 минути и като изстине, се прецежда и се пие топла.

Диета. Същата, както при тумор в стомаха

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, болният да пие отварка от ленено семе и смрадлика (листа) - по 1 суп. лъжица от двете, и анасон 1 чаена лъжичка. Сместасе вари в 600 г вода 10 мин. и като изстине се прецежда.

III. Два часа след ядене да се пие 1 суп. лъжица сироп от алое арборесценс (трионче). От него се вземат 15-20 зелени листа с общо тегло 200 г, махат се бодлите им, нарязват се на ситно и се смилат на каша. После сее прибавят 50 г корени от ранилист, нарязани на ситно, и по 600 г чисто натурално червено вино и чист пчелен мед. Мари се на водна баня 1 час, кисне 24 часа и се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Държи се на студено, за да не вкисне.

IV. 10 мин. след сиропа да се изпива 1 чашка от 75 г отварка от агримония, широколистен живовляк (листа), листа от горска ягода, мента пиперита, невен (листа и цвят) и цариче- по 50 от всяка. От тази смес 2 пълни суп. лъжици се запарват с 500 г вряща вода. Прибавя се 1 суп. лъжица мед и на тих огън се вари 10 минути, а като изстине се прецежда.

V. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен, се прави клизма с 500 г топла вода. След това мястото на тумора (бузите, челюстите, глътката, гърлото и пр.) се налага с торбичка, напълнена с приятно топъл полусварен ечемик (врял само 10 минути, за да може да се използува 2-3 пъти подред). Отгоре се слага найлон и се държи 10-20 минути. След това същите места се налагат с торбичка от тънко хасе, напълнена първата вечер с топла лапа от печен кромид лук, полуизстискан и засилен с 10-15 сини сливи, смачкани без костилките, засилена с 1 чаена лъжичка боров катран (от аптеката) и малко препечено царевично брашно (за отнемане на излишната влага на лапата). Втората вечер налагането става по един от начините:

- с топла лапа от 50 г ориз, сварен с 15 сини сливи без костилките и 1 чаена лъжичка ленено семе в 150 г вода, за да стане след варенето гъста като тесто лапа.

- с пресен селски хлебен квасец (забъркан преди 4 часа), засилен с 1-3 суп. лъжици сурови диви кестени, настъргани с корите (при липса на кестени толкова суп. лъжици пресни и млади корени от полски бъз, счукани на ситно), и 3-9 сини сливи без костилките.

Едновременно с това се поставя компрес на корема от 4 хасени парчета, натопени в топла отварка от бял равнец (2 суп. лъжици в 500 г вода се варят 5 минути, като изстине, се рецежда, а отгоре се слагат вестник и вълнен пояс.) На главата се слага шапка от същия квасец, засилен с 5-7 суп. лъжици диви кестени, настъргани с корите (при липса на кестени с толкова лъжици корени от полски бъз, счукани на каша). Отгоре главата се покрива с вълнена шапка. Държат се цяла нощ.

Ако туморът е в трахеята, парните компреси да покриват областта от гърлото до лъжичката.

VI. Сутрин. Самовнушение, последвано от фрикция с хладка вода на гърлото, подмишниците, корема и половите органи и сухо изтриване. На гърлото се поставя една от описаните по-горе лапи или пък кърпичка, назамана със следната смес: 1 суп. лъжица прясна несолена свинска мас и 1 изравнена чаена лъжичка камфор на прах. Отгоре се прави фланелена превръзка.

Важна добавка. При сухо гърло 3-5 пъти на ден да се прави гаргара на гърлото с отварката, дадена да се пие вместо вода. След като се изплюе, да се глътне една глътка от същата отварка.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

ПОСЛЕДНО ОТ

“24 часа” и всички останали печатни издания търсете в търговските вериги, молове, бензиностанции и пунктовете за продажба на вестници Веригата “Лафка” от утре - събота, затваря своите обекти. Информацията неофициално бе потвърдена от двама източници. Официално писмо обаче до издателите все още няма. Слухът

Слушайте сърчицето на детето си. И буквално, и преносно.  Бъдете бързи в казването на думата "извинявай", ако усетите, че не сте права. И още по-бърза, когато прощавате.Изтъквайте силните качества на детето си. Прегръщайте детето си силно всеки ден. Учете детето си да ви уважава, като самата вие го уважавате. Казвайте всеки ден думите "обичам те"

Независимо дали вярвате в астрологията или не, ще бъдете изненадани да разберете, че тя може да даде много информация за това каква майка сте според вашия зодиакален знак. Дори тепърва да ви предстои да станете такава и да сте все още в трепетно очакване на своята рожба, може още сега да проверите как ще изглеждате в ролята си на родител

Как да се заредиш с енергия по тибетски

Гонете лошите мисли, бягайте от "трите отрови на ума”, казва Шераб Барма Всеки си има начини да се...

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Южна Корея стана второто най-голямо огнище на зараза с коронавируса Украйна протестиращи замеряха с камъни автобуси, които превозваха евакуирани от Китай хора, върнати в страната в опит да бъдат предпазени от коронавируса. Въоръжени с метални пръти, недоволните местни преградиха пътя на конвоя към санаториума

Мобилизацията на феновете на “Левски” доведе до изключителни резултати през февруарските дни на криза след проблемите за собственика Васил Божков и компаниите му. Постъпилата сума в сметката на клуба през последните три седмици наближава 1 млн. лв. И ако даренията са благодарение на фенската любов, то всъщност и размерът на реализираните приходи е

Борисов и Клаус Йоханис се видяха отделно с богатите, за да настояват да продължи политиката на изравняване Увеличаване на бюджета на ЕС за проекти в бедни и обезлюдяващи райони, от което да може да се възползва Северна България, е било основното искане на премиера Бойко Борисов при преговорите по Многогодишната финансова рамка (МФР) в Европейския