Зимата си отиде, но остави след себе си овехтели кичури коса. Студът и вятърът безцеремонно взимат своето, стане ли дума за красотата и здравето на косата.

Освен задължителното посещение при фризьора за нейното величие ще се погрижи и един подновен до блясък цвят.

Всички сме наясно, че оцветяването на косата е химичен процес, носещ опустошение в дългосрочен план заради участието на амоняк. Затова най-добре след мразовития и дълъг сезон да пощадим красотата си, избирайки боя за коса без амоняк.

За какво служи амонякът?

Той се използва за отваряне на фоликулите на косата, позволявайки на боята да проникне по-дълбоко, като по този начин й придава по-наситен цвят.

Тъй като амонякът е разяждащ агент, нанася поражения върху косъма и вреда за целия организъм, тъй като през скалпа много лесно и скоростно навлиза в кръвта. След боядисване с амонячна боя косата става по-суха, по-слаба и по-безжизнена.

Знаем, че красотата изисква жертви, но на кого му е притрябвало съвършено покритие за дълъг период от време, ако косата му е вехта и болна?

Алтернативите са за предпочитане

Добре, че живеем в ерата на технологии, които са достатъчно напреднали, за да може да се радваме на изумителен цвят и безкомпромисна покривност, без да се налага да тровим косата си с амоняк.

Изберете безамонячна боя за коса, защото тя е щадяща за скалпа. Много често се появяват и алергични реакции, но дори да нямате алергия, сигурно сте усещали парене дълго време върху скалпа, след като сте отмили боята за коса.

Боята без амоняк запазва влагата и хранителните вещества в косъма, докато амонякът повишава нивото на pH на косата, благодарение на което фоликулът остава отворен прекалено дълго и косъмът губи протеини и влага, повяхва и залинява.

Боя за коса Color&Soin – един отличен избор

3Chenes Laboratoires е френска компания, която през последните години стана лидер на пазара на натурална козметика и хранителни добавки. Безамонячната й трайна боя за коса Color&Soin е №1 в аптеките във Франция. Тя не само ще ви лиши от всички неприятни последици от амонячното боядисване на коса, но богатият й растителен състав и допълнително добавените етерични масла ще се погрижат за здравето и красотата на косата. Няма да намерите нито силикони, нито парабени в съдържанието й, но пък предлага изключително богата палитра от цветове. При редовна употреба на френската боя Color&Soin, съчетана внимателно с измивни продукти и здравословен начин на живот, ще се радвате на обемна, лъскава и излъчваща здраве коса.