Противно на твърдението, краткосрочните диети не водят до подобрения в теглото и здравето на повечето хора. Има някои диети, които може дори да влошат общото здравословно състояние.

Вместо изтощителен глад и рестриктиращи диети „Мила“ препоръчва промени в начина на живот и в хранителните навици, ако искате да бъдете здрави и във форма.

1. Яжте бавно и дъвчете добре

Хората, които ядат бързо, наддават на тегло по-бързо от тези, които ядат бавно. Храненето бавно и дъвченето ще ви накарат да се чувствате сити дори когато сте яли по-малко. За да изградите навик за бавно хранене, може да започнете да броите колко пъти сдъвквате една хапка и постепенно да увеличавате броя.

2. Редовно пийте вода

Пиенето на вода е от съществено значение за здравето. Питейната вода преди хранене също може да ви помогне да отслабнете, тъй като пълни стомаха, а това пречи на консумацията на излишни калории. Хората, които пият по половин литър вода 30 минути преди хранене, ядат по-малко от тези, които не го правят.

3. Сервирайте нездравословна храна в червени чинии

Това може да изглежда странно, но хората пият по-малко от червени чаши и ядат по-малко от червено оцветени чинии. Вероятна причина за това може да бъде, че възприемаме червения цвят като сигнал за спиране или забрана.

За останалите четете тук