Най-новата препоръка срещу хранителни отравяния е пилетата да не се мият преди готвене. Ако някой си мисли, че в суровото пилешко остават кампилобактерии, да не се плаши - те загиват при последвалото печене.

Ето и други съвети за хигиената, които биха се харесали на мързеливите домакини:

Стерилизация

Миялната машина може да стерилизира всякакви продукти. Пилешките гърди могат да се сготвят и в нея, като се увият във фолио и се пусне пълната програма.

Миене в печка

Ако нямате вяра доколко са "измити и готови за консумация" продуктите с този надпис - спанак, моркови и пр., купете си неизмити и пак подобно на пилето може да не ги миете. Просто ги сложете в микровълнова печка за няколко минути и всички микроби по тях ще загинат. Но надупчете с вилица пакета на няколко места, иначе той ще експлодира в печката.

Взаимно замърсяване

Ако няма да готвите някой продукт, не бива да го режете на същата дъска и със същия прибор, с който режете месото. За още по-сигурно, яжте го на отделно ядене.

Ябълки

Винаги потривайте ябълката в панталона си, преди да отхапете от нея.

Останалата манджа

След хранене сипете остатъка от манджата в чист покрит съд и го дръжте в хладилника до една седмица или докато почувствате вина, че не го ядете. След това можете да го изхвърлите или да нахраните куче с него.

Супа или сос

Супата или сосът, останали след яденето, трябва да изстинат. После ги сипете в чист съд и ги сложете във фризера. Ще се запазят, докато тръгнете да се нанасяте в ново жилище.

Срок на годност

Надписът на етикета на храната "Най-добър до" плюс посочена дата трябва да се чете "Най-лош след" въпросната дата. Това ще рече, че тази храна е подходяща за сервиране на неканени гости.

Дръж в хладилник

В повечето случаи съхраняването в хладилник не е нужно, въпреки че етикетът настоява за това "след отваряне". То е по-скоро за удобство. Щом видиш нещо в хладилника, значи е наченато и някога си го отворил. Повечето хора не харесват горчицата да е студена, но какво да се прави - цената да си мързелив е свикването с неприятните неща. Има храни, които ти се прияждат веднъж годишно - каперси например. За тях всеки път се отваря нов буркан.

Брашно, ориз и др.

Стават за ядене от 6 месеца до 1 г. след покупката им. След това бубулечките в тях трябва да се пресеят със сито.



ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...