Търсят се строителни материали и доброволци, които да ремонтират изгорялото жилище

Майка на дете с увреждания приюти семейството с две малки деца от Бургас, чийто дом бе опожарен на Коледа. Жената с голямо сърце се казва Катя Илиева, близка на пострадалата фамилия. За съжаление обаче тя няма да може да осигури подслон за повече от няколко дни, научи "24 часа".

"Аз самата гледам болно дете. Надявам се хората да бъдат настанени в общинско жилище докато техният апартамент бъде ремонтиран. Сега семейството се нуждае най-вече от строителни материали и доброволци. Дрехи и обувки за децата вече има много, десетки хора откликнаха. Който иска, може да дари за майката, бабата и вуйчото. Необходими са дрехи и обувки големи номера. Пенка сама отглежда децата си, самотна майка е", каза Катя Илиева пред наш репортер. Двете деца - момченце на 4 г. и момиченце на 5 г. били добре, каза още жената.

По непотвърдени данни пожарът в жилището на петчленното семейство в к-с "Меден рудник", е тръгнал от контакт в детската стая. Когато пламъците лумнали в помещението нямало никой. Децата и вуйчото били в кухнята заедно с бабата, а майката слязла до магазина за хляб.

Назначена е пожаро-техническа експертиза, която да уточни причините за огнения ад на връх Коледа.