"Много, много тежка операция" на бедро предстои днес на полицая, прегазен от бандит преди 3 дни, обявиха от Окръжна болница пред Би Ти Ви, където той бе настанен с множество травми и опасност за живота. Има сериозни наранявания на гърди, гръден кош и краката.

Всъщност и двете бедра са фрактури, но сега е много по-стабилен в сравнение с това състояние, в което го приехме, обясни д-р Велчев от реанимационния екип в "Света Ана" пред Би Ти Ви. Успели са да подготвят младия мъж за операцията, но тя носи риск от повторна много голяма кръвозагуба, посочи лекарят.

Вероятно ще се наложи на следващ етап да се оперира и другото бедро, както и гръдна стабилизация, посочиха медиците. Рано е обаче да се дават прогнози, правят уговорка те. Стабилен, но още с опасност за живота е полицаят.

Министърът и директорът на СДВР са разговаряли с него, обяви пред Би Ти Ви шефът на криминалната полиция в столичната дирекция на вътрешните работи Ангел Бадънков.

Колегата е бил брутално прегазен, в ужасно състояние, каза още той.

Пият се анаболи, тренира се по цял ден в залата, прави си татуировки, гледа много филми и вече се мисли за голям гангстер - от този тип млади мъже е, коментира Бадънков. Криминално проявеният младеж му обяснил, че избягал, прегазвайки полицая, защото бил с условна присъда и не искал да го хванат, освен това бил без книжка и с чужда кола. В багажника и купето на автомобила са открити бухалки, палки, брадва, мачете, бокс - все приспособления за момчета, които се правят на наказателна бригада. Те са 3-4-ма, които са си повярвали, че са някои, но са просто смешни и той сега ще си излежи присъдата, зарече се топченего към заловения Захари.