Освен намаляване на калориите има още няколко прости начина да се стопят мазнини около коремните органи, пише в. "Дейли експрес".

Ежедневният прием на разтворими фибри и пълнозърнести храни, наред с огранчения прием на калории е най-лесният начин за се отслабне. Тлъстините около корема се трупат най-лесно, но и най-бързо се стопяват.

Ако 5 г. поемата по 10 гр. разтворими фибри на ден, ще намалите мазнината около вътрешните органи със средно 3,7%, установиха учени от Баптисткия медицински център в Уейк форест, Северна Каролина.

Разтворимите фибри се съдържат в храни като овесени трици, ечемик, ядки и семена, грах и други варива. Те образуват гелообразна каша в стомаха, която създава чувство на ситост и снижава холестерола, от който се образува и коремната мазнина.

Друго изследване, публикувано в "Американ джърнъл ъв клиникъл нютришън", показа, че при нискокалорична диета с пълнозърнести храни също се намалява коремната мазнина. Намаляването на порциите е по-ефективен начин за избавяне от тези тлъстини от упражненията за коремните мускули. Все пак ежедневните тренировки също са полезни.

Мазнини около вътрешните органи се трупат както от дебели, така и от слаби хора. Диетолозите напомнят, че ненаситените мазнини са полезни, а наситените - вредни. Ето защо мазнините от зехтин, ядки, авокадо не повишават нивото на холестерола за разлика от поетите от месо, яйца, мас и масло.