Вратарят на "Лудогорец" и националния отбор Владислав Стоянов ще претърпи нова тежка операция, която отново ще отложи завръщането му на терена.

"За съжаление четири дни преди да се завърна на терена, получих усложнение в коляното. Плановете бяха да изиграя официален мач за дублиращия отбор във Втора лига. Веднага заминах за Барселона и прекарах там близо 2 месеца. Коляното ми бе почистено и ми дадоха доста антибиотици. Инфекцията вече е овладяна. За лош късмет се стигна дотук заради съвкупност от нелепости. Очаква се да се върна на терена чак през лятото. Няма да бързам, когато се подготвя добре, тогава ще ме видите в игра", сподели вратарят в интервю пред Спортал.

"Не мога да кажа, че съм добре, тъй като ми предстои нова тежка операция. Капачката на коляното ми се измести, отиде нагоре и трябва отново да се оперирам. Интервенцията няма да е лека. Скоро ще решим кога точно да замина за Барселона, за да се оперирам - дали сега, или след Нова година."

"В трудните моменти семейството ми винаги е до мен. Най-вече моята съпруга. Искам да използвам случая да благодаря на шефовете на "Лудогорец", които се грижат нищо да не ми липсва. Чуваме се по телефона и непрестанно се интересуват какво е състоянието ми. Благодарен съм и на БФС и най-вече на Борислав Михайлов. След контузията ми той веднага се задейства и направи всичко необходимо", добавя Стоянов. 

"За "Лудогорец" всичко си дойде на мястото, тъй като отборът е на първото място в класирането. В Европа не се представихме на обичайното добро ниво, но не смятам, че сме играли слабо. Просто вдигнахме доста летвата и очакванията към тима са огромни. Едва ли не всеки мач трябва да побеждаваме грандовете в Европа."

"Вярвам в качествата на моите съотборници и вярвам, че ще запишем успех в утрешния мач срещу ЦСКА. "Лудогорец" има опит и е играл по-сериозни мачове от този. Не искам да коментирам дали ще има напрежение по време на двубоя. По-скоро смятам, че ще има особен заряд, тъй като все пак мачът е дерби. Вярвам, че "Лудогорец" ще излезе като победител от този двубой. "Лудогорец" е най-добрият отбор и се надявам да станем шампиони", споделя Владо Стоянов относно предстоящото дерби с ЦСКА.