Бъбреците играят решаваща роля за доброто здраве. Те помагат за производството на червени кръвни клетки, регулират кръвното налягане, детоксикират вътрешните органи, премахват излишната вода и контролират нивата на всички основни минерали, съдържащи се в кръвта. Затова е много важно да намалите риска от бъбречни болести, загърбвайки някои лоши навици.

Кои навици сериозно вредят на бъбреците?

10. Задържане на урина

Неизпразването на пикочния мехур навреме е основна причина за проблеми с бъбреците. Ако се съпротивлявате на повика за уриниране, урината остава в пикочния мехур за по-дълго и бактериите в него много бързо се умножават. Това може да доведе до бъбречни инфекции и уринарна инконтиненция.

9. Заседяване

Редовната физическа активност означава подобрено кръвно налягане и нормален метаболизъм на глюкозата, които са и два важни фактора за поддържане на здравето на бъбреците. Ако седите дълго време, без да се движите, рискът да разболеете бъбреците си се увеличава с  30%.

Ако прекарате повече от 8 часа седнали в офиса, бъдете активни у дома. Правете упражнения поне 2-3 пъти седмично и се разхождайте сред природата.

Целия текст четете тук