Вицепремиерът Красимир Каракачанов, за когото от петък се говори, че е тежко болен, изненадващо даде интервю прав в предаването "Беновска пита". 

"Бях във ВМА, имам две дискови хернии и затова не искам да седна, защото после не мога да стана. Затова вчера не бях на Централните гробища за Архангелова задушница. Не може да си измисляш, че съм в прединфарктно състояние", каза вицепремиерът по Канал 3.

За пореден път Каракачанов отрече твърденията на Катя Матева, че партията му - ВМРО, се издържа от далаверите с българско гражданство.  Каракачанов допълни, че бившият шеф на дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието Катя Матева, е била дисциплинарно уволнена от министерството, след като не вписала съдебни решения за даване на българско гражданство и прикрила документи и досиета на кандидатствалите. От 1 януари 2014 до август 2014 г. има 13 991, на които е отказано българско гражданство. Отказите са обжалвани в съда, но не са вписани от Матева. Голяма част от документите на тези 13 991 души са изчезнали. Преписките на тези хора ги няма, затова и тя е уволнена, разясни Каракачанов.

ВМРО е поставяла два пъти хора начело на Агенцията на българите в чужбина. Петър Харалампиев е от квотата на Обединени патриоти, но не е член на нито една от партиите във формацията. В предишния мандат начело бе човек на ВМРО, защото това за нас е кауза, каза още той.

Всяко петно трябва да бъде изтрито. Ще бъда благороден, като заведа дело на тази госпожа, да видим какви доказателства има. В конкретния случай това, което излезе по медиите, не е фалшива новина, това е кампания, каза той.

 На въпрос дали си носи пистолета, след като обяви, че ще се гръмне на столичен площад, ако се докаже, че се е облагодетелствал от схемите с даването на българско гражданство, Каракачанов заяви: "Не го нося, защото нямам намерение да се гръмна. Но ако някой много прекалява, ще го гръмна в съда".