Човек не обръща внимание на незначителни здравни проблеми. Почти никой не ходи на доктор, когато се чувства уморен отдавна или открие някаква пъпка по тялото си.

Жените са по-внимателни към своето здраве, отколкото мъжете. Те търсят по-често медицинска помощ, дори ако симптомите им изглеждат незначителни или ако болестта е в начален стадий. Мъжете, от друга страна, си мислят, че малкият им дерт ще изчезне след известно време и без помощта на лекар.

И без да се страхува за здравето си, човек трябва да е наясно, че пренебрегването на симптоми е опасно, дори ако са едва доловими.

1. Честа умора и трудно дишане

Смята се, че основните симптоми на пневмония са продължителната кашлица и треската. Скритата пневмония обаче също е опасна и не е никак рядко явление. Ако наскоро сте имали лека настинка и все още дишате трудно, особено след леко физическо натоварване или се чувствате капнали след работния ден, това може да е признак на скрита пневмония. Свирене на дробовете при издишване и вдишване, раздразнителност и бледост също са симптоми за нея.

За останалите признаци четете тук