Този вот на недоверие беше предизвестен. От опозицията искаха диалог. С един аргумент ще се съглася - че нямаме реално остойностяване на труда. Смятам, че трябва да се намери консенсус как трябва да бъдат овъзмездени тези специалисти. На това трябва да се търси решение. Това заяви Даниела Дариткова в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Средствата в здравеопазването са необходими. Всяка една система се нуждае от повече средства. Има средства, осигурени от европейско финансиране", каза още тя.

"Вариантите на министър Ананиев са обект на коментиране. За да има здравна сигурност и предвидимост, българинът трябва да бъде добре осигурен. Здравният пакет дава тази осигуреност. Търсят се варианти за такова регулиране, че пациентът да знае, че плащайки тези застраховки, това няма да засегне него и семейството му финансово", обясни Дариткова.

"За мен първата стъпка е изграждане на здравна информационна система. Още през 2008 г. е имало подобни разговори за промяна на здравния обект. Сами виждате, всички изтъкват проблемите на моделите. За първи път имаме ясни модели. По-лесно е сега да се коментира. Смятам, че този екип се справи със задачата от Народното събрание и накрая ще се представи модел, който да бъде приет и да е в интерес на българските граждани", категорична е тя.