Цели три четвърти от тялото ни се състоят от вода. Ние обаче рядко си задаваме въпроса откъде се взима тази вода и защо никога не свършва. Лошата новина е, че свършва. Ако не си набавяте редовно необходимата доза правилни течности (уискито и бирата са неправилни), ако въздухът е сух, ако имате температура или диария, възможен е преразход на вода. Най-очевидният симптом за дехидратация е жаждата. Но в напрегнатото всекидневие сме се научили да го пренебрегваме, мнозина са склонни да бъркат жаждата с глад, а при пушачите сигналните системи са нарушени. Кои са симптомите, които ще ви подскажат, че тялото ви крещи за вода.

Козметични проблеми

Някои дерматологични и козметични проблеми може да възникнат от обезводняване. Сред тях са отоците по лицето, мазната кожа, пъпките, малките бръчки. Опитайте да пиете по 1,5–2 л вода дневно в продължение на десетина дни и ако не помогне, посетете дерматолог.

Болка

Главоболие – от липса на течности често боли глава – в мозъка водата е около 85%. Когато този показател се понижи, в мозъка не постъпва достатъчно количество кислород и токсините не се извеждат. Ситуацията е съвсем сериозна, тъй като последиците от дехидратацията може да причинят Алцхаймер и Паркинсон. Направете пауза след този параграф и си сипете вода.

За останалите признаци четете тук