Има многобройни начини да се отървем от наднорменото тегло. В наши дни може лесно да намерим стотици проучвания и хиляди съвети. Но проблемът е, че определен метод може да бъде полезен за един човек и напълно безполезен за друг. Това е така, защото имаме различни типове тела.

Изследването на различни видове затлъстяване е определило 6 различни типа телесна мазнина въз основа на това къде по тялото се натрупва главно.

1. Мазнини в горната част на тялото

Този тип мазнина обикновено започва да се натрупва, ако консумирате повече калории, отколкото изгаряте, така че основните причини тук са преяждане и неактивност.

Как да се отървете от нея:

- Правете аеробни упражнения, защото този вид мазнини се появява поради липсата на физическа активност. Разходки, бягане или плуване най-малко 30 минути всеки ден ще ви помогне да се отървете от излишните тлъстини.

- Спрете консумирането на рафинирана захар и забравете за напитки, подсладени със захар. Сладката храна и напитките не ви карат да се чувствате пълноценни, но ще ви накарат да консумирате много ненужни калории.

За останалите видове четете тук