- Име?
- Наденица.
- Възраст?
- 5000 години.
- Външност?
- Овално черво, натъпкано с гадости.
- Я стига, наденицата е върхът!
- О, така ли? Кажи го на английския потребител, който спря да я купува.
- Не е спрял.
- Напротив, спря. Тази година британците ще изядат 2 милиарда наденици по-малко, отколкото през 2011 г.
- Ама наденицата е вкусна. Всеки я обича.
- Е, това е голяма неистина. Потребителите явно не одобряват, че е тъпкана с химикали.
- Ама те й придават чудесна текстура.
- Да, бе. А освен това е подгизнала от сол и мазнини.
- Ама те й придават чудесния вкус.
- Да, бе. А отгоре на туй едно изследване, макар и ограничено, откри, че 10% от надениците съдържат вируса на хепатит Е, ако не са добре опечени.
- Е, това ме разби.
- Видя ли. Затова никой не ги яде вече. Да ядеш наденица е все едно да играеш на "Пу за мене", само че получаваш затлъстяване и възпален черен дроб.
- А като не ядем вече наденици, какво ядем?
- Пилета. Продажбата им се е удвоила от 2011 г. насам. Защото, за разлика от надениците, като купиш пиле, знаеш, че ядеш пиле.
- Да бе, нещастно пиле, тъпкано с антибиотици и държано на тъмно в клетка.
- Но пак е за предпочитане пред затоплената торба с мазнини, химикали и хепатит. Наденицата умря, толкоз! Лека й пръст.
- Ама това е английска трагедия! Първо падна продажбата на мармалада, сега и наденицата. Какво следва? Цигарите?
- Виж, успокой се! Надениците, които още се продават, очевидно са с най-доброто качество, постигано някога. Така че ще възвърнат позициите си.
- Е, добре, щото от мисълта, че ще увиваме моркови с бекон за Коледа ми призлява.
- И на мен, приятелю, и на мен.
в. "Гардиън"
Коментари