В България функционират 10 тъкани банки, от които 5 съхраняват в България и 5  в други държави.

Обявяването на официалните резултати на Изпълнителна Агенция по Трансплантация за съхранените проби на кръв и тъкан от пъпна връв  за последните 4  години показва, че българските семейства се доверяват на Future-Health – Първата частна акредитирана фамилна банка.

FH разполага с две напълно акредитирани лаборатории, одобрени от правителствата на Великобритания и Швейцария. Създадена през 2002 година в Нотингам Англия FH съхранява в UK повече проби от всички други банки взети заедно. Към днешна дата имаме присъствие в 75 държави.

В приложената таблица се вижда развитието на Future Health  в България за последните 4 години.

 

Съхранението на стволови клетки от пъпна връв е възможно да се осъществи само в момента на раждането. Именно затова ще отговорим на няколко въпроса за процедурата и ползите.

1.Какво са стволовите клетки?

Стволовите клетки се характеризират със способността да се самовъзстановяват   и да се диференцират до различни класове от специализирани  клетъчни типове.Тази способност им позволява да действат като ремонтна система на тялото, снабдявайки го други видове клетки.

2.Защо са важни за нашето здраве стволовите клетки?

- Учени в областта на медицината твърдят, че стволовите клетки могат да променят борбата със животозастрашаващи  заболявания. Ролята на стволовите клетки е да поправят определени тъкани или дори органи. Стволовите клетки приличат на армия от лекари, който са постоянно са на наше разположение.

3. Какво скрива бъдещето и как  стволовите клетки ще променят лечението, дадено ви от вашият лекар?

- Първата успешна трансплантация със стволови клетки е била извършена през 1988 г. на миналия век. Към днешна дата лечимите състояния са 85. Стволовите клетки са бъдещето на медицината. Те имат потенциал за лечение на сърдечно–съдови заболявания, рак, Паркинсон, множествена склероза и много други.

4.Как могат да се вземат стволовите клетки?

- Процедурата е напълно безболезнена и безопасна както за бебето, така и за майката. Пробата се събира от остатъчният биологичен материал – плацентата и пъпната връв, непосредствено след раждането. Също може и от млечните зъби между 6 и 12 годишна възраст, когато детето започва да сменя млечните зъби.

Тук може да прочетете официалното изявление на Future Health за 2018 г.:

Вече са факт официалните резултати на ИАТ, касаещи брой съхранени проби стволови клетки в България за всички тъканни банки за 2017 г.

С радост искаме да Ви съобщим , че Future Health Biobank и МЦ „Афродита“ са за пореднa година НАЙ- ГОЛЯМАТА тъканна банка в България, увеличавайки разликата от другите банки. 

Стремежът ни беше да дадем най- добрата услуга на най- конкурентна цена и вярваме, че сме успели. 

Искаме да благодарим на целия екип за безупречния професионализъм, който показаха през годините, изразявайки изключителна загриженост за нашите семейства.

Огромни благодарности на Вас - нашите клиенти , които ни се доверихте през всички тези години. Ние Ви уверяваме, че ще продължим да бъдем загрижени и на място, стабилни - без присъствие в рискови търговски инструменти, за да сме на разположение, когато имате нужда от нас.

От Ръководството

Future Health- МЦ Афродита