При постъпването в болницата изследванията не показали отклонения

Рядко срещано заболяване е предизвикало нетипичен вътрешен кръвоизлив, който е довел до смъртта на 23-годишната родилка Семра Дургут, гласи работната версия на разследващите случая. От заключението на хистологичната експертиза зависи дали тя ще бъде потвърдена. Според аутопсията, извършена от трима съдебни лекари, конкретна причина за смъртта е кръвозагуба.

Младата жена издъхна в ранните часове на 9 март в кърджалийската болница “Д-р Атанас Дафовски”. Тя постъпила в акушеро-гинекологичното отделение предния ден в добро общо състояние, разказаха лекари. Според тях били минали 2-3 дни от термина ѝ. На родилката били назначени обичайните изследвания, резултатите не показвали отклонения и нямало основание за притеснения.

След полунощ Семра се почувствала зле и се оплакала от болки. Медиците решили, че е бъбречна криза. Малко по-късно обаче състоянието ѝ се влошило рязко. Кръвното налягане започнало да пада и лекарите решили спешно да я оперират. През септември 2017 г. Семра и Раим сключили граждански брак СНИМКИ: ФЕЙСБУК

През септември 2017 г. Семра и Раим сключили граждански брак СНИМКИ: ФЕЙСБУК

При операцията станало ясно, че жената е с голям вътрешен кръвоизлив. Малко по-късно тя починала, плодът също бил мъртъв.

“Все още не сме готови с резултатите от проверката. Тя е документална”, каза шефът на здравната инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев. Той допълни, че от болницата не успели в петък да комплектоват нужните документи и да ги предадат. Това щяло да стане в понеделник.

“Резултати ще имаме във вторник”, каза д-р Кирчев. Идната седмица се очаква да излязат и резултатите от вътрешната проверка, която извършва ръководството на болницата.

“Цялото село е в шок и скърбим за загубата на Семра. Очакваме близките й да се приберат и в неделя ще я погребем”, каза Муса Муса, кмет на село Водач, откъдето е родом съпругът на Семра - Раим Хасан. Във Водач очакват да пристигнат техни роднини от Холандия, Норвегия и Германия. Почерненото семейство държало с младата жена да бъде погребано и нероденото ѝ бебе.

В селото казаха, че Семра е от Хасково. През миналата година тя заживяла с Раим. Двамата били влюбени и щастливи. Живели известно време в Холандия, където от години работело семейството на Раим. Семра се прибрала в България, когато разбрала, че е бременна. През септември 2017 г. двамата сключили граждански брак. Искали детето им да се роди в България. Семра останала във Водач, а Раим се върнал в Холандия. Според съседи бременността протекла нормално. Преди месец и половина Раим се прибрал заради предстоящото раждане. Той направил ремонт на една от стаите в къщата, за да се използва като детска.