Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Идеята за тези палачинки е от интернет, но промених вида мляко и овесените ядки”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
2 яйца
6 с.л. овесени трици
2 с.л. ленено семе
2 с.л. пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец
200 г кисело мляко
1 ябълка
щипка канела
масло за намазване на тигана
мед и парченца ябълка за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата. Прибавяме към тях овесените трици, лененото семе, брашното, млякото, канелата и накрая обелената и настъргана ябълка.
Разбъркваме сместа много добре и я оставяме настрани. Намазваме загрят тиган с масло. Изсипваме порция от палачинковата смес. Изпичаме равномерно от двете страни.
Подреждаме палачинките една върху друга в чиния. Декорираме ги с ябълки и ги поливаме с мед.
Сервираме ги за закуска. Така приготвените ябълкови палачинки са за предпочитане пред обикновените най-вече за децата, които от ранна възраст трябва да привикват към здравословното хранене.
Коментари