Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Идеята за тези палачинки е от интернет, но промених вида мляко и овесените ядки”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

2 яйца

6 с.л. овесени трици

2 с.л. ленено семе

2 с.л. пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец

200 г кисело мляко

1 ябълка

щипка канела

масло за намазване на тигана

мед и парченца ябълка за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме яйцата. Прибавяме към тях овесените трици, лененото семе, брашното, млякото, канелата и накрая обелената и настъргана ябълка.

Разбъркваме сместа много добре и я оставяме настрани. Намазваме загрят тиган с масло. Изсипваме порция от палачинковата смес. Изпичаме равномерно от двете страни.

Подреждаме палачинките една върху друга в чиния. Декорираме ги с ябълки и ги поливаме с мед.

Сервираме ги за закуска. Така приготвените ябълкови палачинки са за предпочитане пред обикновените най-вече за децата, които от ранна възраст трябва да привикват към здравословното хранене.