Намираме се в период на климатични аномалии, които поставят организма в критична ситуация. Успоредно с това съществуват благоприятни условия за размножаване на бактерии, вируси и други „микро”- проблеми за здравето ни. Резултатът е значителен скок в случаите на чревните инфекции.

Обикновено търсим специфично лечение. Ако причинителите са вируси, няма такова. Антибиотици се стараем да избягваме и строго се прецизират, възстановяване на хидратацията и електролитното равновесие и т.н е по преценка. Това, което е задължително, независимо от причинителя и симптомите, е имуностимулация на общия и локалния имунитет и възстановяване на чревната лигавица. С други думи казано, необходим е прием на имуностимулатор и пробиотик. 

От практиката съм установила като най-надеждни комбинациите Бета-глюкан и Лактобацилус булгарикус.

Бета-глюкан организира имунната защита и стимулира размножаването на полезните бактерии в червата. Но не трябва да забравяме, че червата съдържат около 100 билиона бактерии, близо 3 кг. Важно е численото превъзходство на полезните бактерии в тях. Ние наричаме полезните бактерии пробиотици. Малко пробиотици притежават устойчивостта на Лактобацилус булгарикус. Тя може да се сравни със спора, която оцелява жизнеспособна до червата, където се събужда и започва колонизацията и битката срещу инфекциозните агенти. Нейната жизнеспособност и ефективност се поддържат и от Бета-глюкан, благодарение на пребиотичните му Свойства. Имунобор® Биотик съдържа 250 mg висок брой (над 2.5 х 109 брой за грам) лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Лактобацилус булгарикус и 250 mg висококачествен стандартизиран Бета-глюкан за постигане на по-пълен и синергичен ефект.

Имунобор® Биотик e показан при чревни инфекции, диарии, рентгенотерапия, дисбактериоза, хранителна алергия.

За възрастни и деца над 12 години: 3 пъти по 1 капсула дневно, на гладно за 10 дни. При остри диарии - 3 пъти по 2 капсули дневно. Поддържащата дозировка е 2 пъти по 1 капсула дневно за минимум 12 седмици. При нужда дозата може да се увеличи и курсът да се повтори.

За деца: от 1 до 6 години - по 1 капсула дневно, от 6 до 12 години - 2 пъти по една капсула. При малки деца капсулата може да се отвори и да се приеме с малко течност.

Имунобор® Биотик е естествен продукт и е практически безвреден.

Имунобор Биотик е търговска марка на БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел.: 02/ 983 62 03, e-mail: [email protected]. За повече информация посетете www.imunobor.com. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg.