Премиерът Бойко Борисов не дойде на честванията за 125 години Военномедицинска Академия, както бе обявено предварително, че ще направи. Освен да участва в официалната част - поставяне на венци пред паметника на загиналите военни медици и освещаване на нов компютърен томограф, Борисов се очакваше да обясни и дали позицията на депутатите от ГЕРБ - да не подкрепят друго правителство в този парламент, е съгласувана с него.

Участието на Борисов бе отменено в последния момент. Дойде обаче другият ВИП участник в тържествата - президентът Росен Плевнелиев. Пред събраните военни медици той предаде поздрави и от Борисов, с когото се бил чул по телефона "преди малко".

"ВМА даде пример как всеки отпуснат лев може да се оползотворява по-добре и все по-добре. Дългът се стопи, а болницата се модернизира", похвали президентът шефа на болницата ген. Николай Петров.

Плевнелиев отказа да говори за политика на празненствата и да уточни дали вече е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. 

"Утре връчвам мандат на ГЕРБ, ще се видим там", бе единственият коментар на държавния глава.

Нивят компютърен томограф

Нивят компютърен томограф
    Николай Ненчев, Росен Плевнелиев, Петър Москов и други гости на болницата
Николай Ненчев, Росен Плевнелиев, Петър Москов и други гости на болницата
  Николай Ненчев и Росен Плевнелиев
Николай Ненчев и Росен Плевнелиев