Напоследък ни заливат реклами за продукти против цистит и други остри уроинфекции. От тях първо става ясно, че все повече хора са засегнати от подобни страдания. И второ – че трудно ще откроите ефективния продукт, ако нямате познат фармацевт, който да ви разтълкува разликите и уловките в отделните продукти.
На пръв поглед всички си приличат – Американска червена боровинка, другият – пак Американска червена боровинка, третия – ха, и той Американска червена боровинка.
За червената боровинка това е добре – масово признават вълшебните й качества и консумацията върви – във всякакви видове и форми.

Но какво става с уроинфекциите. Защо броим пари, а обещаният ефект го няма.
Ами то е като при много други продукти на нашия пазар – едно пише на етикета, друго показва лабораторния анализ, ако се стигне дотам.

Още преди повече от 300 години индианците използвали плодовете на Американската червена боровинка за зарастване на рани и облекчаване на болката. Днес червената боровинка е известна с многобройните си здравословни ефекти. Особено значима е способността й да предотвратява инфекциите на пикочните пътища, поради своя уникален антибактериален ефект.

Само че напоследък много неща се промениха – и в знанието за Американската червена боровинка и в технологията за производството на природните продукти. През последните няколко години се доказва категорично, че лечебният ефект се дължи на специфичен вид проантоцианидини (PAС), които се съдържат в червения плод. Проантоцианидините са широко разпространени в растенията, като съществуват два типа – тип А и тип В. Проведено клинично проучване показва, че в Американската червена боровинка се съдържат проантоцианидини от тип А.

Установено е, че единствено проантоцинидините от тип А имат способността да предотвратяват адхезията на E.coli по стените на уринарния тракт, като по този начин се улеснява изхвърлянето на бактериите с урината. За да се постигне този ефект дневната доза PAC трябва да бъде минимум 36 mg.

Новият продукт Имунобор Уро Акут, който ви препоръчваме, съдържа 300 mg Американска червена боровинка, с по-ефективна стандартизация към PAC в количество от 36 mg. Продуктът има антиадхезивен, антибактериален, противовъзпалителен и аналгетичен ефект.

Накратко казано, ако трябва да позиционираме Имунобор Уро Акут сред другите продукти, той има следните предимства:

- по-високо съдържание на Американска червена боровинка и по висока концентрация на PAC;

- иновативна фармацевтична форма – VGcaps (растителни капсули) – подходящи за вегетарианци и вегани;

- висок профил на безопасност;

- икономически изгоден – само с две растителни капсули Imunobor Uro Akut дневно се постига 100% ерадикация на уропатогените.

Имунобор Уро Акут се приема при възрастни по 1 растителна капсула до 2 пъти дневно, при деца над 1 година – по 1 растителна капсула дневно. Две капсули Imunobor Uro Akut осигуряват 72 mg проантоцианидини тип А, гарантиращи максимално антиадхезивно действие.

Imunobor е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист обърнете се към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул, "Цар Симеон" 52,

тел. 02/983 62 03

е-mail: [email protected]www.imunobor.com.

Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg