През юни миналата година шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинения в престъпление по служба затова, че е имплантирал изкуствени трахеи на трима пациенти, които по-късно са починали. Лекарят получи присъда от две години и половина затвор. Историята му стана популярна по цял свят, а преди да бъде разобличен, бе на косъм да получи и Нобелова награда за медицина. А в плен на чара му става американската продуцентка Бенита Александър, която лудо се влюбва в него, без да подозира в какво се е забъркал.

Именно историята на Паоло Макиарини е сюжетът, който се развива във втория сезон на хитовата поредица "Д-р Смърт", който върви от 5 февруари всеки понеделник по Докторът и продуцентката започват любовна история, която изглежда като в приказките.

Докторът и продуцентката започват любовна история, която изглежда като в приказките.
STAR Channel. Макиарини става известен в медицинската общност благодарение на иновативните си техники, при които използва трахеи от починали донори. Според списание Vanity Fair през 2011 г. той извършва първата трансплантация на изкуствена трахея, с което решава проблемите с отхвърлянето на органи и липсата на донори. Макиарини е възхваляван от някои от най-добрите учени, лекари и институции в света, има поместени статии в най-авторитетните медицински списания и е работил в Каролинския институт - мястото, където се присъжда Нобеловата награда за медицина. Той е имплантирал изкуствени дихателни тръби на осем пациенти между 2011 и 2014 г. Всички, с изключение на един, са починали, а на единствения, който е оживял, имплантът е бил отстранен.

През 2013 г. американски тв екип е изпратен да направи филм за работата на Паоло Макиарини. Продуцент на лентата е Бенита Александър. Към този момент италианецът е прочут хирург, освен това е сладкодумен чаровник. И Бенита Александър се влюбва лудо в него. Следва поредица от обрати и неочаквани събития, които променят съдбата завинаги. В реалната история той се представя като личен хирург на имена като Обама, японския император, папата и т.н. Предлага брак на Бенита и започва да организира сватбата им, на която по негови думи щели да присъстват семейство Обама, Саркози, Путин, Клинтън, Кофи Анан, Елтън Джон. Андреа Бочели пък трябвало да пее за гостите им. Впоследствие се оказва, че не само че нищо от това не е вярно, но и че Макиарини дори не е разведен с първата си жена.

Осветляването на неправомерните му професионални действия започва през 2014 г. Четирима негови колеги от Каролинския институт подават официални жалби, като твърдят, че той умишлено е написал статии, в които не е посочил сериозни усложнения, възникнали след извършени от него трансплантации.

Институтът възлага на Бенгт Гердин, почетен професор в Университета в Упсала, да проведе външно разследване, за да проучи обвиненията. През 2015 г. докладът на Гердин стига до заключението, че Макиарини е виновен за неправомерни действия в областта на научните изследвания. През 2016 г. университетският съвет на института започва друго разследване на случая, този път ръководено от адвокат Стен Хекшер. Макиарини е уволнен през същата година, а две години по-късно институтът публикува резултатите от второто разследване, в което се стига до заключението, че лекарят е действал неправомерно. А след това започват и съдебните дела срещу него.

Едгар Рамирес в ролята на Паоло Макиарини

Едгар Рамирес в ролята на Паоло Макиарини
Едгар Рамирес е завършил журналистика и знае пет езика

Ролята на Паоло Макиарини е поверена на венецуелския актьор Едгар Рамирес Арелано. Роден е в град Сан Кристобал (щата Тачира, Югозападна Венецуела), но като син на военен семейството му живее в различни части на света. Така научава пет езика освен майчиния испански, владее още английски, немски, френски и италиански.

Любовта към актьорската професия го завладява още в ученическите години, но въпреки това записва да учи журналистика в Католическия университет "Андрес Белло" в Каракас. Така и не прави кариера в тази сфера, а започва да се снима в тийнейджърски филми с малки роли. Първото голямо признание получава с участието си в популярния венецуелски сапунен сериал Cosita Rica, излъчван през 2003 и 2004 г., който е над 270 епизода.

Талантът му е забелязан и в Холивуд и първата продукция, в която участва, е "Домино" на Тони Скот, а Едгар Рамирес влиза в ролята на Чоко.

Следващият му голям игрален филм е Vantage Point на режисьора Пийт Травис. В този високобюджетен политически трилър той се присъединява към звезден международен актьорски състав, включващ Денис Куейд, Матю Фокс, Уилям Хърт, Форест Уитакър, Едуардо Нориега и Айелет Зурер. Едгар влиза в ролята на бивш войник от специалните части, принуден да отвлече американския президент. Следва главна роля в лентата "Сирано Фернандес" на Алберто Арвело.

Аманда Мур играе влюбената в доктора продуцентка.
СНИМКИ: STAR Channel

Аманда Мур играе влюбената в доктора продуцентка. СНИМКИ: STAR Channel
Аманда Мур стартира кариерата си като певица

Влюбената продуцентка Бенита Александър се играе от Аманда Лий Мур. На 10 април красавицата ще отпразнува своя 40-годишен юбилей.

Подобно на колегата си Едгар Рамирес, първоначално Аманда също тръгва по различен път от актьорството. Американката става популярна като певица и автор на песни. Известност носи още дебютният сингъл Candy, който достига 41-о място в класацията Billboard Hot 100. А първият албум So Real, който излиза през 1999 г., получава платинен сертификат от RIAA. Продължава и сега да се изявява доста успешно на музикалната сцена, но вече наред с актьорските превъплъщения.

Мур дебютира в киното през 2001 г., озвучавайки един от героите в "Доктор Дулитъл 2". След това получава поддържаща роля в "Дневниците на принцесата". През 2002 г. е с главна роля в A Walk to Remember. Следват още много заглавия. А от 2016 до 2022 г. изпълнява ролята на Ребека Пиърсън в сериала на NBC "Това сме ние", за която получава номинации за наградите "Златен глобус" и наградата Primetime Emmy.