Повечето деца мечтаят да отидат в „Дисниленд“, но последното желание на 10-годишно момиченце, болко от рак на кръвта и на костния мозък, е да се омъжи. Ема много искала да бъде съпруга и да има три деца. На момиченцето от Северна Каролина обаче бил отнет шансът да порасне и да премине през тези житейски събития.

Това е най-често срещаният вид рак при децата, за щастие след лечение повечето от тях имат добър шанс за възстановяване, съобщават местните медии и Kennedy News.

През юни родителите на Ема обаче разбират, че ракът на дъщеря им е нелечим и ѝ остават само няколко дни живот, предаде bTV. 

Земният ѝ път приключва на 11 юли тази година, но 20 дни преди смъртта ѝ приятелят ѝ от началното училище изпълнява част от най-голямото и желание.

Още от 8-годишни двете деца искали да се оженят. Даниел решава да влезе в образа на младоженец, за да зарадва Ема.

Майките на двете деца организират „сватбено тържество“ за учениците в началното училище в двора на бабата на момиченцето.

„Той има златно сърце и наистина обича Ема“, казва нейната майка Алина Едуардс.

На 29 юни около 100 гости пристигат на тържеството, за да чуят щастливото „Да“ на момиченцето. Бащата на Ема я води до "олтара" в инвалидна количка. За година ракът е направил дупки в костите на краката ѝ. Четири седмици преди „сватбата“ тя дори не знаела, че ще умре.

Докато се обличала за сватбата си, Ема изпитвала силни болки, но не искала болкоуспокояващи, за да не заспи.

„Беше толкова ценен момент и всичко сработи, наша приятелка изпълни церемонията, друга прочете откъс от Библията, а най-добрата приятелка на Ема беше нейна шаферка. Според нея бракът беше просто забавление. И тя го изживя именно по този начин“, споделя Алина.