Годишно над половин милион души търсят услугите на общинските лечебни заведения. Бюджетът на София вероятно ще бъде гласуван края на август, началото на септември. Това каза пред "Нова нюз"  д-р Антон Койчев, председател на Здравната комисия в Столична община от СДС.

Той определи изминалия мандат начело на София като успешен. "Имаме мандат за сключване на коалиционно споразумение за общо явяване с ГЕРБ и на идните избори. Не изключваме и други формати с партии от ЕНП. Имаме решение за самостоятелно явяване. Ще преговаряме с коалиции, единствено не бихме с БСП. На местните избори ще има битка на ценности. Кандидатурата на ПП–ДБ вкара разлом в обществото. Начинът, по който Терзиев се опита да се разграничи от родителите си, разгневи част от десните структури. Предимство ще имат личности с нов визионерски подход, които няма да се базират на отрицание и ще повтарят клишета, а ще дават смислени решения", коментира Койчев.

По думите му когато ГЕРБ номинира кандидати за районни кметове и градоначалници, ще започнат разговори по формата и технологията на явяване. "ГЕРБ има за какво да се похвали, вече 18 години управлява София, няма нищо по-естествено да имат кандидат. За мен Георги Георгиев би бил добър кандидат. Десните кметове също могат да бъдат социални и да защитават такива програми. Например подпомогнали сме ин витро програма, както и профилактични здравни инициативи", заяви той.