- Д-р Стоянова, Медицински център „Реджина Лайф Клиник“ е на една година, но вече превъзхожда много медицински центрове. Кое е уникалното във вашия център?

- „Реджина Лайф Клиник“ е уникален по рода си за нашите ширини, защото поднася цялостен комплекс от услуги, свързани с проблемите на теглото и усложненията, съпътстващи тази патология. Тази година се класирахме и се надяваме да спечелим certificate of excellence за мениджмънт на болестното затлъстяване по престижна европейска програма за оценка на медицинските центрове. Освен с възможностите за прецизна диагностика и съвременна терапия се гордеем и с обучителните си програми, подкрепата на младите лекари, провеждането на множество уъркшопи и участие в научни форуми. За разлика от други места ние се стремим да сме иновативни и „в крак“ със съвременните концепции за терапия, превенция и профилактика на заболяванията. Нашата концепция за антиейджинг медицина и възможности не просто за лечение на болести, а за подобряване на представянето на пациентите ни, повишаване на регенеративните способности и процесите на възстановяване на организма е причината да сме търсени от хора на високи корпоративни позиции, пациенти на интензивния умствен и физически труд и т.н.

- Какви услуги предлагате в центъра и отговарят ли на съвременните медицински стандарти?

- В медицински център „Реджина Лайф Клиник“ предлагаме диагностични услуги от специалисти: ендокринолози, диетолог, ортопед, съдови хирурзи, кардиолог, гастроентеролог, дерматолог, медицински психолог. Разполагаме с високоспециализирана медицинска техника и апаратура от най-висок клас, така че отговаряме на най-високите стандарти за диагностика, а и на терапия. От терапевтична перспектива можем да предложим на нашите пациенти инфузионно лечение, ръководено от лекари анестезиолози. 

- Какви специалисти работят в клиниката?

- В „Реджина Лайф Клиник“ работят различни специалисти, като концепцията за подбора им е свързана, както споменах и по-горе, с мениджмънта на теглото и неговите усложнения. В тази връзка екипът ни е разнообразен и разполагаме с ендокринолози, с безупречен клиничен диетолог, с ортопед, който се грижи за ставното здраве на нашите пациенти чрез иновативен и изключително ефикасен подход. Често усложнение на хората със захарен диабет и наднормено тегло е тромбофлебитът и нарушеното оросяване особено на долните крайници. В „Реджина Лайф Клиник“ разполагаме с трима съдови хирурзи , които преглеждат и консултират пациентите. Не бива да забравяме и опитния ни кардиолог, както и гастроентеролозите. Инфузионните кабинети са поддържани от екип от анестезиолози. В „Реджина Лайф Клиник“ се грижим и за психичното здраве на хората, които ни посещават чрез консултации, терапии и семинари със здравния ни психолог. 

- Предлагате иновативни интравенозни терапии, какво представляват те и как влияят на пациентите?

- Интравенозните инфузии са медицинска терапия, при която по венозен път в организма се въвеждат различни активни съставки – витамини, минерали, антиоксиданти, пептиди, имунорегулатори, аминокиселини, лекарствени молекули, микро- и макроелементи и други ценни за организма вещества. Венозното им приложение е най-бързият и ефективен начин те да достигнат директно до клетките, което гарантира пълното им усвояване. Оралният прием на течности и витамини се усвоява между 50-60% и изисква дълъг и продължителен прием, докато интравенозната процедура гарантира 100% усвояване в рамките на 1 час.

Инфузионната терапия е бъдещето в медицината. В „Реджина Лайф Клиник“ я практикуваме ежедневно, като чрез нея влияем върху по-бързото възстановяване на дисбаланса в организма, подсилваме имунитета, хидратираме тялото и му помагаме да се справи по-лесно със стреса и умората,  да се възстановите бързо от мускулни болки или дори махмурлук, да се детоксикирате и да помогнем на кожата да сияе. Интравенозната терапия може да бъде формулирана така, че да бъде решение за всичко това. Като експерти в областта на затлъстяването и лечението на наднормено тегло сме разработили изключително ефективна и много популярна и търсена инфузия за редукция на теглото – ReginaLife SlimFit. Тя е иновативен начин за здравословно намаляване на килограмите, която спомага за забързване на метаболизма, дрениране на тялото и потискане на апетита за сладки храни. Освен че ускорява метаболизма, интравенозната терапия осигурява на тялото пълен набор от витамини и минерали, за да не се допуска развитие на дефицити, което е често срещан страничен ефект от спазването на силно ограничаващи хранителни режими. 

РЕВОЛЮЦИОННО РЕШЕНИЕ ЗА СИЯНА КОЖА

Инфузионните терапии са следващата тенденция в грижата за красотата, която си проправя път. Освен за повишаване на имунитета и лечение на различни заболявания този вид лечение вече се използва и за подобряване на здравето на кожата и борбата със стареенето. 

ПЪТЯТ КЪМ КРАСОТАТА ОТВЪТРЕ НАВЪН

Здравословното хранене, добрата хидратация и почивка са основополагащи за това да се чувстваме енергични и да имаме страхотна кожа. Но днес става все по-трудно да си набавим всички необходими хранителни вещества само с храната. След задължителен предварителен медицински преглед и лабораторни изследвания експертите в тази сфера на медицината могат да създадат персонализиран здравословен коктейл от важни витамини, минерали и антиоксиданти спрямо индивидуалните нужди на всеки пациент. Терапията може да осигури редица ползи за здравето като изхвърляне на токсините от организма, повишаване на енергийните нива и тонуса, възстановяване на метаболизма, лесно и ефективно редуциране на излишните килограми.

ЗДРАВОСЛОВНОТО ОТСЛАБВАНЕ Е ВЪЗМОЖНО

Намаляването на теглото е процес, който може да бъде бавен и труден. Интравенозната терапия за отслабване е иновативен начин за здравословно редуциране на килограмите, който може да ви помогне да постигнете целите си по-бързо. Терапията спомага за забързване на метаболизма, дрениране на тялото и потискане на апетита за сладки храни. Освен че ускорява метаболизма, интравенозната терапия осигурява на тялото пълен набор от витамини и минерали, за да не се допуска развитие на недостиг или дефицит на някой от тях, което е често срещан страничен ефект от спазването на силно ограничаващи хранителни режими. 

ХОРМОНАЛЕН БАЛАНС ЗА НУЛА ВРЕМЕ

Интравенозното лечение може да бъде част от лечението на хормонален дисбаланс при ПМС, който често води до нощно изпотяване, промени в настроението, проблеми със съня, депресия, промени в апетита, главоболие и др. Освен това подобна терапия би могла да облекчи неприятните странични ефекти от менопаузата и андропаузата при жените и мъжете. Единственото, което е необходимо за това лечение е консултация и кръвен тест, който ще покаже текущите нива на хормоните и ще обективизира състоянието ви.