Лекарите и фармацевтите лъжат хората, затова те не трябва да пият истинските лекарства, а трябва да ползват тези неща. Това гласи втората измамна реклама с лекарство, представена като интервю с един от най-добрите анестезиолози и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков.

“Преди време мой близък ми прати линк с въпроса: “Ти откога си кардиолог?”. Оказа се, че някой е ползвал мои снимки, обяснява какъв голям кардиолог съм и как препоръчвам нещо, което не е ясно какво е, лекува хемороиди и всякакви болести”, разказа д-р Ненков. Той е категоричен, че не е давал такова интервю.

Негови представители са отворили линка под статията и са се свързали с жена с руски акцент. Тя обяснила, че само с една опаковка от продукта “Кардионе” няма да има ефект, затова трябва да закупят няколко. При 60 лв. обявена цена в сайта, познатите на д-р Ненков плащат 90 лв.

Адвокатът му се свързал с производителката, която е отрекла да е част от измамата, той ѝ е предложил да излезе публично и да отрече. Досега обаче тя не го е направила.

“Хостингът е регистриран извън ЕС. Това са компании, които позволяват такъв тип интернет измами. Плащането става за дружество, регистрирано в Обединеното кралство на руско име”, каза Ненков. Сезирани са ГДБОП, прокуратурата, БАБХ и Асоциацията за защита на потребителите.

“Ако видят, че продукт лекува повече от една болест и една от тях е нелечима според официалната медицина, това е фалшификат”, съветва д-р Ненков.

"Лъжат ви безобразно", категоричен е той.