"Проследявам ситуацията със сигнали за множество липсващи лекарства. Има променена формула за електронно проследяване на медикаментите. 280 лекарства са изтеглени от наблюдение. Това е направено от предишна администрация на Министерство на здравеопазването. Искам да мога да възстановя липсващите медикаменти за диабетици, онкологични и педиатрични заболявания".

Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

"Боли ме сърцето, казвам ви го директно. Липсващите медикаменти просто се реекспортират. До последния ден ще се боря контролът да се осъществява реално. А не пациентите или техни близки да пътуват до Одрин или Промахон, за да се снабдяват с жизненоважни лекарства", обясни Меджидиев.

Служебният здравен министър съобщи още, че в края на следващата седмица най-вероятно ще обяви мястото, на което ще се построи новата и дългоочаквана Национална детска болница.

"Подготвя се инвестиционния проект. Желанието ми е не да ремонтираме и пригаждаме детска болница, бутайки стени и преправяйки стаи. В една нова сграда ще има прекрасно спешно отделение, отделна сграда за родители, рехабилитационен център, надземен и подземен паркинг. Работим с премиера и министъра на регионалното развитие по тази тема. В сряда на Министерски съвет се надявам да има решение, а до края на следващата седмица да имам новината, която да съобщя", посочи министър Меджидиев.