Мъж, който е завел съпругата си в Спешното отделение в болница „Св. Анна” във Варна твърди, че е получил грубо отношение от лекар, съобщи Нова тв.

Мъжът разказва, че съпругата му е била със сериозна травма в областта на гърдите, което е довело до значителна загуба на кръв и според него се е наложило гръдният хирург да вземе спешни мерки.

Съпругът на пострадалата обаче се усъмнил в поведението на лекаря и че той е употребил алкохол и дори извикал полиция, за да проверят хирурга. След направена проба се установило, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

„Когато се доближих до лекаря, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха. Резултатът беше 1,9 промила. Пред полицаите започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

След около час дошъл директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: „Ще преценя”.

За NOVA от болницата заявиха, че незабавно е извършена вътрешна проверка по случая. Установено е нарушение на трудовата дисциплина и ще бъде наложено адекватно административно наказание.