Момиченцето останало само 3 часа в частния медицински център

Българско семейство, което работи и живее в Германия, но избрало да почива в Слънчев бряг, плати сумата от 450 евро, за да бъде оказана медицинска помощ на детето им, съобщава Нова телевизия.

На 3 август  6-годишното момиченце вдигнало температура и имало стомашно неразположение. След обикаляне из здравни заведения в Несебър и Слънчев бряг, семейството се озовало в частен медицински център, където на детето била оказана помощ. Изненадата обаче дошла, когато получили фактурата със сумата от 450 евро.

„Обикаляхме от кабинет на кабинет. Никой не искаше да ни издаде документ за прегледа. Намерих този център в интернет и звъннах да питам дали ще ми издадат документ. Потвърдиха, но тогава не попитах за цените”, разказа бащата на детето пред камерата на Нова тв.

Престоят на детето в медицинския център е продължил около 3 часа.  „Прегледа я педиатър. Сестрата идваше само да погледне системата докъде е стигнала, но нищо повече. Взеха й кръвна проба за захар. Направиха и тест за антибиотика, който ще влеят в системата и това беше”, разказа майката на детето.

По думите на родителите им е било казано да оставят абоката на детето, тъй като на следващия ден трябва да отидат отново. „Изобщо не съм очаквал подобна сума за дете. Очаквах тя да е около 150 евро”, добави бащата.

Управителят на медицинския център обясни, че навсякъде е имало изложени цени. В центъра се работи по тях, като те са одобрени от НЗОК от 20 години. Всичко останало той определи като „спекулации”. Родителите на детето отрекоха тази информация.