Старшината от специалните части в Пловдив Мирослав Павлов се е събудил, след като прекара 3 месеца в кома и се нуждае от помощ за лечението си, съобщиха на страницата във фейсбук на Силите за специални операции. Той е бил със закрита дифузна черепно-мозъчна травма, която е получил по време на изпълнение на служебните си задължения. 

"Днес, три месеца по-късно, старшина Павлов вече е в съзнание, разговаря с близките си, с медиците от Военна болница - Пловдив, като бавно възвръща функционалните възможности на тялото си", пишат специалните части.

Командосът има нужда от интензивно лечение и рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот. За възстановяването му са необходими 150 000 евро, като за момента близките са разговаряли с болници в Турция и Израел. Сумата е непосилна за тях, затова от Силите за специални операции се обръщат към хората.

"Помогнете ни да съберем нужните средства за лечението на Мирослав и да дадем шанс на един достоен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия да си върне живота", пише в на страницата им. Публикувана е и дарителска сметка: 

„УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД

IBAN: BG69UNCR70001525005765

BIC: UNCRBGSF

Валута: ЛЕВА

Титуляр: Мирослав Павлов Павлов

PayPal: [email protected]