Актрисата иска да се застрахова преди пика на заразата

Четвърта поза срещу COVID-19 ще си постави актрисата Латинка Петрова.

Това разкри самата тя пред "България Днес".

Лоти е изплашена от идващата с пълна силна нова вълна в разгара на летния сезон. Актрисата иска да се предпази от вируса. Петрова знае, че само с имунизация може да се предпази от коварното заболяване.

"Ще говоря с личния си лекар кога да си сложа ваксината. Само това е спасението", обясни 78-годишната актриса.

Петрова изкара тежък COVID-19 през миналата година
Петрова изкара тежък COVID-19 през миналата година

Латинка иска да си постави втората бустерна доза срещу заразата преди пика на вируса. Според експертите новата вълна вече е започнала. А пикът ще е в началото на следващия месец.

Петрова си постави трета игла в началото на годината. Още тогава тя съобщи, че ако трябва, ще постави още един бустер.

През миналата година актрисата се срещна очи в очи с вируса. През пролетта Латинка се заразява с COVID-19. Иска да постъпи в болница, ала я отхвърлят. От лечебните заведения й казват, че е за домашно лечение. А пък в клиниките така и така нямало места.

"Страшно е! Лекувах се вкъщи. Вече спрях най-силните и тежки лекарства. Сега приемам витамини, но нямам сили", разказа актрисата, след като оздравя.

Редица популярни личности от България също ще си поставят втори бустер срещу COVID-19 преди началото на новата вълна. Сред тях е й колегата на Латинка - актьорът Иван Петрушинов.

"Като се прибера от морето, веднага си я слагам. Ще отида във ваксинационния център, където си сложих първия бустер", обяви преди седмици Петрушинов пред вестника.