Ивана Тръмп - първата съпруга на бившия американски президент Доналд Тръмп - е починала от травми вследствие на падане по стълбите - съобщи съдебен лекар в Ню Йорк, цитиран от Би Би Си.

Според него смъртта на 73-годишната Тръмп миналия четвъртък е инцидент.

Според съобщения в американските медии травмите, които са довели до смъртта й са в областта на торса, предаде "Офнюз".

Ивана е родена в Чехословакия. Омъжва се за Доналд Тръмп през 1977 г. Бракът - втори за нея - ѝ позволява да напусне комунистическата страна, без да трябва да бяга.

Двамата се развеждат 15 години по-късно, през 1992 г. Двамата има три деца - Доналд-младши, Иванка и Ерик Тръмп.

След раздялата им Ивана Тръмп продължи да лансира собствени линии продукти за красота, дрехи и бижута. Тя си приписва заслугата за отглеждането на децата им в мемоарната си книга от 2017 г. Raising Trump, като казва, че "е вземала решенията за тяхното образование, дейности, пътувания, грижи за децата и надбавки" до колежа. В книгата си тя добавя, че отношенията ѝ с бившия ѝ мъж се подобрили след развода. Двамата се чували веднъж седмично.

Иванка Тръмп, която е била много близка с майка си, написа за нея: "Мама беше брилянтна, очарователна, страстна и покъртително забавна. Тя моделираше сила, упоритост и решителност във всяко свое действие. Живееше пълноценно - никога не се отказваше от възможността да се смее и да танцува".

Първият съпруг на Ивана - Алфред Винклмайр, е австрийски ски инструктор и приятел, за когото се твърди, че се е омъжила, за да получи австрийско гражданство.