С голямо желание да помага и с мечта един ден да стане лекар, младежът Стефан Радойчев започна дейността си като доброволец във великотърновската болница ,,Стефан Черкезов’’. Той е родом от Велико Търново и е ученик в гимназия в САЩ, където живее, предадоха от пресцентъра на МОБАЛ.

Стефан иска лятната му ваканция да бъде ползотворна и до края на август планира да помага в болницата всеки делничен ден от 8 ч. сутринта до следобед. Графикът му е натоварен, защото след доброволчеството го очакват уроци и плуване.

Желанието и амбицията на младежа срещат разбиране първо в лицето на директора на болницата д-р Красимир Попов, който го посреща радушно. ,,Момчето е много всеотдайно. Горд съм, че неговият път, на работещ в болница, започна от тук. Желая му успех!”, коментира той.

От своя страна Стефан споделя, че първата седмица в лечебното заведение е минала като един дъх. „Благодаря на д-р Попов за дадената ми възможност, както и на всички лекари и медицински персонал, които търпеливо ми обясняват и дават насоки при изпълнение на ангажиментите ми“, казва Стефан Радойчев.
Това не е първият път, в който Стефан е доброволец. В САЩ той е участвал в дейности по опазване на околната среда, включително и събиране на отпадъци от парковете.