Двете жени, пострадали вчера след инцидент на пътя Девня - Суворово, остават в много тежко състояние. Те са настанени в “Реанимация” в МБАЛ “Света Анна” във Варна, на командно дишане, след направени ортопедични операции, а по младата - и коремна операция, съобщиха за “24 часа” от лечебното заведение.

Майка и дъщеря, на 61 и 41 години бяха затиснати в колата си след като върху нея се стовари част от подпорната колона на естакада на пътя между Суворово и Девня. Няколко часа траеше спасителната операция, в която се включиха пожарникари и гражданска защита.

В Областно пътно управление – Варна е подадено заявление за издаване на разрешително за движение на извънгабаритно превозно средство широчина 3 м, височина 4,20 м, дължина 16,50 м и маса 43,310 тона. Според изискванията на наредбата за движение на извънгабаритната композиция по заявения маршрут Суворово – пътен възел „Повеляново“ е издадена

квитанция за платена пътна такса, като в документа за платена такса е посочен маршрутът на движение и габаритите на композицията, съобщиха за медията ни от пресцентъра на АПИ. Не става ясно дали разрешените габаритни размери отговарят на тези, които пътят предоставя.

Още вчера районната прокуратура във Варна започна разследване на инцидента. Изясняват се причините, довели до тежкия инцидент. Предстои назначаването на множество експертизи.

Пътят между двете населени места остава затворен, ползва се обходен маршрут през циментовия завод. Очаква се становище на компетентните органи дали пътното съоръжение е безопасно.