Но 13-годишно дете загуби битката с болестта

От 4 до 10 април с COVID-19 са диагностицирани 111 жители на област Сливен, съобщиха от областния щаб. Сред тях са учител, ученик и санитар от болничната помощ. Няма заболели и карантинирани чужди граждани, пребиваващи в областта заради войната в Украйна.

В същото време са излекувани 147 човека. 

За съжаление, починаха четирима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи диагнози. Сред тях е и 13-годишно дете с придружаващо тежко заболяване. 

През изминалата седмица са поставени 167 дози ваксини, с които общият брой на приложените дози достигна 91 567. Със завършен имунизационен статус са 44 440 граждани.

Ваксинираните срещу COVID-19 продължава. 

Имунизация може да се извършва и от мобилни екипи на територията на населените места, в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване на тел. номер 044 616 201 или чрез електронна поща на РЗИ в Сливен: rzi–[email protected], като желаещите за се ваксинират предоставят три имена, адрес, телефонен номер за контакт и избрания вид ваксина, за да бъде уточнени датата и часа за посещение от мобилен екип. Препоръчително е хората с придружаващи заболявания да се консултират предварително със своя лекуващ лекар, съветват от областния щаб.