Новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция "Медицински надзор" от днес е проф. Росен Коларов, съобщи Министерството на здравеопазването.

Той е завършил Медицинска академия – София. Има придобити специалности по „Хирургична стоматология“, „Лицево-челюстна хирургия“, „Социална медицина и здравен мениджмънт“ и „Обща стоматология“.

До момента проф. Коларов е заемал длъжността държавен инспектор в агенцията. В периода от 2015 до 2019 г. е началник на отдел в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. От 2001 г. до 2015 г. е управител на Специализираната болница по лицево-челюстна хирургия в София.

От 1984 до 1985 г. е работил като ординатор-стоматолог в СЗУ с. Дибич, община Шумен. През периода 1985-1989 г. е асистент в Катедра по хирургична стоматология на Стоматологичния факултет в София.

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на здравеопазването. Тя се ръководи и се представлява от изпълнителен директор, който се подпомага от двама заместници.