Основателят на Amazon Джеф Безос събира екип от топ учени, които да осъществят мечтата му за разработване на технология за безсмъртие.

Милиардерът инвестира голяма сума в стартъп срещу стареенето, наречен Alto Labs. Проектът наскоро назначи Хал Барън, бивш главен научен директор във фармацевтичния гигант GlaxoSmithKline, който вече е главен изпълнителен директор на Alto Lab.

"За мен е голяма чест, че ми беше предложена тази възможност веднъж в живота да ръководя такава уникална компания с трансформираща мисия", каза Барън в прессъобщение от стартъпа.

Барън се присъединява към екип от топ учени, натоварени със задачата да победят смъртта. Колеги на Барън в стартъпа са д-р Шиня Яманака, носител на Нобелова награда за медицина за 2012 г. за работата си в изследванията на стволови клетки, и Дженифър Дудна, съносителката на Нобеловата награда за 2020 г. химия за нейната роля в разработването на инструмента за редактиране на гени CRISPR, предава dir.bg.

Благодарение на Джеф Безос стартъпа Alto Labs разполага с 3 милиарда долара начален капитал. Руско-израелският милиардер Юри Милнър също е инвестирал голяма сума в комппанията.

Alto Labs ще насочи усилията си към биологичното препрограмиране. Това е метод за основно подмладяване на клетките, след като са узрели. Технологията се е доказала като постижима в малък мащаб и в лаборатория, но Alto Labs иска да я прилага с хора.

Така първата стъпка по пътя към безсмъртие ще е разработката на технология за "вечна младост".