Образователното министерство трябвало да определи какъв процент от учениците трябва да са ваксинирани, или преболедували, за да са в клас, дали 50%, дали 20-30%. Това заяви здравния министър Стойчо Кацаров по Нова.

Той заяви, че здравното министерство е помогнало с тестовете, договорило е 4 млн. теста, над 1,5 млн. са доставени. Това са достатъчно тестове, ще стигнат до януари, има време образователното министерство да си планира доставките, заяви Кацаров. 

Здравните власти не могат да лекуват, лекуват лечебните заведения, ние създадохме организация, заяви той по повод цитирана в студиото статистика, че България е втора по смъртност в света след Перу. Кацаров смята, че смъртността трябва детайлно да се анализира. 90% от починалите са хора над 60 г. и неваксинирани. Добре е да се види какво правеха партиите, отричайки ваксинацията, сертификатите и да се търси и от тях отговорност, не само от здравните власти и здравеопазването, заяви още министърът. 

В малкото дни, които ми остават като министър няма да въведа нищо. Въвеждането на зелени сертификати и пречупването на вълната не е съвпадение, както и увеличената ваксинация, каза още Кацаров. 

Служебният здравен министър призова народните представители да гласуват влизането в Народното събрание да е със сертификат.