Двадесет процента, или 31 души, от общинската администрация в Ловеч са диагностицирани с COVID-19, е съобщила кметът Корнелия Маринова по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус, предаде БТА. По думите на градоначалничката това е последица от изборите, тъй като повечето от заразените били ангажирани с провеждането им.
На щаба е станало ясно още, че шестте легла в реанимацията в ловешката болницата са заети. Болните от COVID-19 са общо 54 , като от тях само петима са ваксинирани, е съобщил новият директор на МБАЛ "Д-р Параскев Стоянов" Янко Кочев.

И.д. директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Росица Милчева е информирала, че ако за страната има 28.9 процента ваксинирани, то за областта са 24.4 на сто. Общо ваксинираните в областта са 51 782 души. Осигурени са и 1620 бустерни дози, като "трета игла" се прави навсякъде, където се извършва ваксинация. Продължават проверките за спазване на санитарните мерки, съставени са два акта.
Създадена е организация за търговците на риба по повод предстоящия Никулден - 6 декември, е докладвал заместник-кметът Цветан Георгиев. Допуснати досега са пет фирми на местни търговци за периода 25 ноември до 10 декември. За търговците е задължително наличието на зелен сертификат или бърз тест.

На 6 декември Община Ловеч ще организира традиционното раздаване на рибена чорба, при спазване на дистанция и на всички останали санитарни мерки, допълват от администрацията.