Мъж на 27 години почина след като влезе в ИСУЛ с усложнения от коронавирус,. Оказа се, че си е извадил фалшив сертификат, който не го пази от коварния вирус.

Д-р Кирил Пеев показа в ефира на bTV страшна снимка на белите му дробове, които са били поразени жестоко от COVID-19. Преди да издъхне младият мъж признал, че се е сдобил с фалшив сертификат за имунизация  като обяснил, че не искал да се ваксинира, за да не си създаде репродуктивни проблеми. Отказал и кислородна маска, защото се страхувал кислородът да не му изгори белите дробове. 

"Наблюдавахме частична загуба на тъкан в белия дроб, което води до недостатъчност. Апелирам към зрителите да не вярват на врели-некипели. Абсурд е да се говори, че кислородът изгаря белия дроб. Той доставя вещества, за да може белият дроб да се пребори с инфекцията", обясни д-р Пеев. И по повод ширещите се у нас антиваксърски настроения призова хората да се имунизират.

"Ваксините не са средство на лечение, но са спокойствие и със сигурност ползите от тях са повече отколкото вредите", заяви той.

Д-р Пеев обясни, че пациентите с коронавирус се лекували според състоянието им без да се делят на ваксинирани или не. Основният метод да се разбере дали сертификатът е фалшив е анамнезата от болния как се чуства и неговите признания.