Подреждането на храните в хладилника става по следния начин:

Горна лавица - месо (2 дни), риба (1 ден, във вакуум - 2 седмици)
Средна лавица - прясно мляко (2 дни в стерилен съд), кисело мляко (1 седмица в стерилен съд), сметана (3 дни), кашкавал, сирене (1-2 седмици в хартия)

Средна лавица - диня, лимон (2 дни с разрязаната част надолу), яйца (2 седмици), джинджифил (1 месец),

Долна лавица - цветно зеле (1 седмица), моркови (1-2 месеца), чушки (7 дни), маруля (5-7 дни в буркан с вода), лимони (2 седмици неопаковани)

Долна лавица - цвекло, репи (1-2 месеца), зеле (1-2 седмици), разрязан лук (3-5 дни в затворен съд)

Чекмедже - тиквички (2-3 седмици неопаковани), гъби (2-3 дни в хартиен плик), патладжан (2-3 седмици в дебела хартия, за да е на тъмно, иначе синтезира отровното вещество соланин), краставици (7 дни в хартия), ябълки (3 седмици неопаковани), яйца от магазина (3-4 седмици); яйца домашни (2-3 месеца).

На вратата

На вратата на хладилника не бива да се държат яйца. Тя е най-топлото място в него, а освен това там температурата постоянно варира. При всяко отваряне струя топъл въздух облива вратата и продуктите на нея. След затваряне въздухът там доста бавно изстива. Освен това на вратата не бива да се слагат тежки продукти, тъй като тя ще се изметне. Така че за нея не остават много варианти.

Вода. Най-долу на вратата може да се сложат бутилки с вода за пиене, но не големи. Те няма да се изстудят много, освен това водата добре понася температурните колебания.

Масла. Отворените шишенца с растителни масла (но не и зехтинът) може да се държат на вратата на хладилника.

Оцет и сосове. Отворените шишета със сосове и оцет могат да издържат на условията на вратата на хладилника. Оцетът даже няма нужда да стои в хладилник, но много хора го слагат вътре заради децата.

Малки наченати консерви. Доматен сос, бурканчета с грах или царевица, пастети и всичко малко няма да се развали.

Сметана и малки парчета масло и сирене. На вратата те са пред очите и бързо се изяждат. Големите пакети дръжте навътре в хладилника.