29°C   София
 

Неволно семеизтичане (сперматорея) е изтичането на семенна течност (сперма) от пикочния канал на мъжа без оргазъм или без ерекция (втвърдяване на члена), особено при отиване по голяма или малка нужда.

Причини. Онанизъм, пиене на възбудителни питиета, стягане на главичката на члена било с гащите, било от кожичката на члена, когато тя е дълга и тясна,често вземане на слабителни лекарства, употреба на твърде топли клизми, хемороиди, възпаление на семенните кесийки, присъствие на глисти в задното черво.

Твърде чести причини за тази болест са и триперът и стесняването на пикочния канал. При някои болести на гръбначния мозък също настъпва сперматорея.

Признаци. Признаците на нервното изтощение, което причинява това семеизтичане, отначало са слаби - болният, като стане сутрин от леглото, усеща слабост, има сърцебиене. Освен това постоянно е запечен, умствените способности намаляват. Повечето такива хора са бледи, слаби, постоянно им е студено. Настроението им е различно - едни стават раздразнителни, избягват общуването, а други изпадат в мрачно отчаяние.

Лечение. Както при всяка болест, така и тук преди всичко трябва да се отстрани причината на болестта, ако е известна. В останалите случаи начинът на лечението в началото на болестта е същият, както при онанизъм, а в по-напреднали случаи с признаци на полова слабост - по начина, изложен за полово безсилие (импотентност) у мъжа. И в двата случая болният трябва преди лягане да ходи по малка нужда и през нощта пак да се събужда да уринира. Да не лежи на меко, нито да се завива с тежка покривка; в топло време достатъчно е да завие само краката си. Да избягва да спи на гръб. През лятото е полезно да прави речни и морски бани. При запек винаги да си прави хладки клизми (25С). Вредно е язденето на кон или велосипед.

Не трябва да има чести сношения с жени и особено с такива, които допускат волности, защото в тези случаи членът се намира по-дълго време в ерекция. Трябва да се избягва седящият начин на живот, при което половите органи се сгряват и се страда от постоянен запек. Когато семетечението се дължи на онанизъм или на често съвкупление, те принасят повечето вреда, отколкото полза. Тогава трябва да се избягват всякакви дразнения.

С подобряване на състоянието болният добива добро разположение на духа и по-голяма увереност в себе си. В такъв случай, ако женското общество възбужда у него желание за съвкупление, а той е още слаб, по-добре е да се избягва такова общество. Желателно е да прекарва времето си на чист въздух, но не и да се движи твърде много. Когато съвкуплението стане вече възможно, отначало то трябва да става не повече от един път в две седмици.ОСЕМИТЕЛ
05/26/2019 10:01:26

НЕВОЛНОТО СЕМЕИСПУСКАНЕ РАСТЕ С ХАРЕСВАНЕ НА ОББЕКТА В КОЙТО СЕ СЕМЕИСПУСКА 100%ТИ ХАРЕСВА -100%5 СЕМЕИСПУКАШ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Златка Райкова вече не крие бременното си коремче. Плеймейтката е на почивка в Гърция с любимия си Благой Георгиев. Двамата споделиха плажни снимки от Солун с последователите си в инстаграм, които потвърджават, че двойката очаква бебе. То ще бъде четвърто за Джизъса и първо за Златка.  Двамата бяха засечени да влизат в частна АГ болница преди два

Топлинният обрив е причинен от това, че при бебетата липсва терморегулация и под кожата им се натрупват блокирани пори. Това обикновено се активира от излагане на горещо и влажно време. Бебета получават мехурчета с малко червена течност – най-често по врата, раменете, гръдния кош, мишници, лакътните гънки, слабините или по лицето.

Първата разходка се прави в зависимост от сезона, през който е родено бебето. Роденото през лятото дете се извежда на открито още през втората седмица. При деца, родени през студен сезон, първата разходка трябва да се предшества от изнасяне на детето пред отворен прозорец, отначало за няколко минути, а след това за 10-15 минути.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Заедно с кмета на Костенец Радостин Радев е задържан и виден местен бизнесмен. Разследването сочи, че съмнителните обществени поръчки, проверявани от спецпрокуратурата, са минавали именно през фирмите на въпросния предприемач, сочи неофициалната информация, предаде "Канал 3". 46-годишният Радев, спечелил кметския пост с подкрепата на БСП,

Поради проблеми в турската електроенергийна система турският оператор TEIAS редуцира преносните способности в посока Турция към България до 0 MW за периода 17.06.2019 - 30.06.2019 г. и за този период няма да има внос на електроенергия от Турция към България. Това съобщиха от Електроенергийния системен оператор /ЕСО/, цитиран от БТА.

Пускат в действие зърнен терминал за 200 000 тона Пристанището на Ахмед Доган, което е към купения от него ТЕЦ "Варна", води преговори за товародател и инвеститор за 89 млн. евро. Това призна шефът на двете предприятия, бившият транспортен министър от кабинета на Орешарски, Данаил Папазов. Папазов откааза да отговир на въпрос на "24 часа"