Неволно семеизтичане (сперматорея) е изтичането на семенна течност (сперма) от пикочния канал на мъжа без оргазъм или без ерекция (втвърдяване на члена), особено при отиване по голяма или малка нужда.

Причини. Онанизъм, пиене на възбудителни питиета, стягане на главичката на члена било с гащите, било от кожичката на члена, когато тя е дълга и тясна,често вземане на слабителни лекарства, употреба на твърде топли клизми, хемороиди, възпаление на семенните кесийки, присъствие на глисти в задното черво.

Твърде чести причини за тази болест са и триперът и стесняването на пикочния канал. При някои болести на гръбначния мозък също настъпва сперматорея.

Признаци. Признаците на нервното изтощение, което причинява това семеизтичане, отначало са слаби - болният, като стане сутрин от леглото, усеща слабост, има сърцебиене. Освен това постоянно е запечен, умствените способности намаляват. Повечето такива хора са бледи, слаби, постоянно им е студено. Настроението им е различно - едни стават раздразнителни, избягват общуването, а други изпадат в мрачно отчаяние.

Лечение. Както при всяка болест, така и тук преди всичко трябва да се отстрани причината на болестта, ако е известна. В останалите случаи начинът на лечението в началото на болестта е същият, както при онанизъм, а в по-напреднали случаи с признаци на полова слабост - по начина, изложен за полово безсилие (импотентност) у мъжа. И в двата случая болният трябва преди лягане да ходи по малка нужда и през нощта пак да се събужда да уринира. Да не лежи на меко, нито да се завива с тежка покривка; в топло време достатъчно е да завие само краката си. Да избягва да спи на гръб. През лятото е полезно да прави речни и морски бани. При запек винаги да си прави хладки клизми (25С). Вредно е язденето на кон или велосипед.

Не трябва да има чести сношения с жени и особено с такива, които допускат волности, защото в тези случаи членът се намира по-дълго време в ерекция. Трябва да се избягва седящият начин на живот, при което половите органи се сгряват и се страда от постоянен запек. Когато семетечението се дължи на онанизъм или на често съвкупление, те принасят повечето вреда, отколкото полза. Тогава трябва да се избягват всякакви дразнения.

С подобряване на състоянието болният добива добро разположение на духа и по-голяма увереност в себе си. В такъв случай, ако женското общество възбужда у него желание за съвкупление, а той е още слаб, по-добре е да се избягва такова общество. Желателно е да прекарва времето си на чист въздух, но не и да се движи твърде много. Когато съвкуплението стане вече възможно, отначало то трябва да става не повече от един път в две седмици.ОСЕМИТЕЛ
05/26/2019 10:01:26

НЕВОЛНОТО СЕМЕИСПУСКАНЕ РАСТЕ С ХАРЕСВАНЕ НА ОББЕКТА В КОЙТО СЕ СЕМЕИСПУСКА 100%ТИ ХАРЕСВА -100%5 СЕМЕИСПУКАШ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Бебешката баня не е сложна както ученето а ядрена физика, но има няколко хитрини, с които ще улесните този процес. Подгответе всичко необходимо. Едва ли искате да се отдалечите от бебето си, докато го къпете, за да вземете сапун, душгел или някакъв лосион. Затова се уверете, че всичко, от което се нуждаете, се намира близо.

Вие сте заета майка, която е постоянно в движение. Затова е разбираемо, че искате бебето ви да е щастливо и в безопасност (в най-добрия вариант да спи), докато пътувате с него в колата. Добрата новина е, че това е възможно, при това с лекота, ако следвате съветите описани по-долу. Хванете пътя, когато детето ви е готово да заспи Имате ли бебе,

Младите родители, които имат дете за първи път, често изпадат в паника, защото не могат да си отговорят на някои прости въпроси. Ето 6 от тях и техните отговори. Кога бебетата започват да ходят? Повечето бебета няма да направят първите си стъпки, докато не навършат 14 месеца. В някои случаи изпреварват този период, а в други не.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Павел Колев ще отбележи своя 44-и рожден ден и първи като изпълнителен директор на “Левски” на работа и на практика няма да празнува. “Изобщо не ми е празнично. С оглед на това, което се случи с нашия колега през седмицата, настроението е мрачно”, разказа Павел Колев пред “24 часа”. Най-добър подарък за него е възможно най-скоро Цветан Вълчев от

Друга партия не може да събере 50 000 души, водени от идеи, а не от лични интереси и не принудително докарани 50 хиляди показаха на Бузлуджа, че БСП не е разделена. Партията не съм нито аз, нито пленумът - ние сме временно избрани да изпълняваме политиката ѝ Виждаме различно ролята на държавата в управлението на финансите - бихме оставили процент

Bugatti отново зарадва милионите си фенове и малцината си потенциални клиенти с поредната си суперкола. Лимитираният модел Centodieci, който бе показан на специално събитие на изложението за редки автомобили в Пебъл бийч, САЩ, ще бъде сглобен в тираж от 10 екземпляра, като производителите се похвалиха