През януари част от хората все още се опитват да спазват целта да се преборят с наднорменото тегло, която са си поставили преди настъпването на новата година. Не липсват обаче и "пораженци", отказали се без време от решението да се преборят с излишните килограми. Резултатите от проучване, направено във Великобритания, показват от какво биха се отказали мераклиите за стройна фигура в замяна на бързо и лесно отслабване, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Анкетата е направена по поръчка производителите на диетични десерти Shots.

През уикенда милиони британци окончателно са се отказали от опитите да се преборят с излишното тегло, изкушени от шоколад, бисквити или торти.

На въпрос какво би направил, за да отслабне незабавно, един на 20 участници в допитването е отговорил, че е готов дори да преустанови отношенията със собствената си майка. Десет на сто не биха се поколебали да се откажат от секса, а три на сто - от алкохола.

Британците на възраст между 25 и 34 години биха платили стотици лири, ако могат "на мига" да се отърват от няколко килограма.

Десетки милиони поданици на Нейно Величество са готови да се откажат от любимите си социални мрежи за една година, ако мигновено се сдобият с мечтаната фигура.