Оливия Мън разкри, че се е подложила на двойна мастектомия, след като беше диагностициран рак на гърдата.

Актрисата от "X-Men: Apocalypse" и "The Newsroom" пусна съобщението в Instagram само дни след като присъства на церемонията по връчването на "Оскар"-ите с партньора си, комикът Джон Мълани.

43-годишната актриса каза, че ракът е бил открит преди почти година, след като нейният лекар забелязал, че тя е изложена на повишен риск от заболяването и ѝ предложил да се подложи на допълнителен преглед 12 месеца преди рутинния скрининг.

„Нямаше да открия рака си още една година – на следващата ми планирана мамография", каза тя на последователите си, предаде АФП.

След първоначалните изследвания бе назначена биопсия. „Биопсията показа, че имам рак на Luminal B и на двете гърди. Luminal B е агресивен, бързо движещ се рак", пише тя, добавяйки, че двойната мастектомия е извършена 30 дни по-късно.

„Преминах от това да се чувствам напълно добре един ден до това да се събудя в болнично легло след 10-часова операция на следващия", написа тя в публикация със снимки, направени очевидно по време на нейното лечение. „Късметлийка съм. Хванахме го с достатъчно време, за да имам опции. Искам същото за всяка жена, която може да трябва да се изправи пред това един ден."

Мън премина по червения килим на церемонията по връчването на наградите на Академията в неделя в Холивуд, където Мълани връчи "Оскар", а по-късно присъства на изпълненото със знаменитости афтър парти на Панаира на суетата, предава БГНЕС.