*Трифонов претърпя няколко операции, наскоро махна патериците

*Нелеп инцидент в банята и болест на очите променят живота на шоумена

Потрошен крак и болест на очите състаряват Слави Трифонов. Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" живее със силни болки дълги години, след като през 2009-а счупи много лошо крака си при нелеп инцидент по време на турне в Стара Загора. Тогава Слави се хлъзга на душ гел в банята и се потрошава на пода. Слави е със счупена тазобедрена става на левия крак и едва допълзява до врата на банята.

"Болката е ужасно неприятна при счупване на тазобедрена става и не мога да допълзя, не мога да извикам, нито мога да стигна до телефоните - разказва Трифонов. - И което е още по-нелепо, успях да се довлека до вратата в рамките примерно на петнадесет минути, отворих я. Бях заел целия хотел в Стара Загора и добре, че минаха някакви пичове от техническото обслужване и на единия му казах: "Ела и ми помогни да си обуя някакви гащи."

Слави е във вихъра си през 1999 г.
Слави е във вихъра си през 1999 г.

Нелепият инцидент променя тотално живота на Слави. Шоуменът претърпява първата си операция в Стара Загора, но тя не е успешна. Следва дълъг период на рехабилитации и нови интервенции, които също не му помагат особено. Жестоките болки видимо състаряват Слави и усмивката му постепенно слиза от лицето му. Трифонов е намръщен в последните години, започват да се появяват бръчки, сенки и лицето му тотално се променя. Две години преди счупването на ставата Слави е временно сломен от друга болест. Шоуменът внезапно изчезва от екран и всички започват да се чудят какво се случва с него. В крайна сметка самият Трифонов се появява пред зрителите и разказва за проблема си. Оказва се, че Дългия има неврит на окото.

Трифонов редовно бръсне главата
Трифонов редовно бръсне главата

"Атрофира една част от нерва и така аз в централната част на окото не виждам оттогава - разказва Слави. - С лявото око. При всичките тези години аз не виждам с едното око, което какво значение има? Мозъкът свиква и, общо взето, го компенсираш. Виждам малко в периферията, но в централното не виждам. Т.е., ако си затворя едното око - дясното, с лявото не виждам в центъра, което ме прави неспособен да виждам." Оттогава Слави почти винаги е със слънчеви очила, дори и когато води предаването си. Проблемите с очите се възобновяват периодично, което кара Трифонов много да внимава.

През 2002 г. шоуменът тренира усилено
През 2002 г. шоуменът тренира усилено

Преди началото на здравословните проблеми Слави води здравословен начин на живот и влиза в много добра форма. По време на студентското предаване "Ку-ку" Трифонов носи дълга коса на опашка и е изключително кльощав на фона на високия си ръст. Шоуменът започва да оплешивява, обръсва се гола глава и започва да тренира. По едно време Слави се бе преобърнал във фитнес маниак с тегло около 115 килограма. Дългия усилено тренираше в залата и оформи доста впечатляващи мускули.

Шоуменът идва с патерици на работа
Шоуменът идва с патерици на работа

Всичко това се променя с операциите на крака, след които лекарите му забраняват подобни натоварвания. Слави сменя ставата си, но за да води пълноценен живот, е принуден да пие обезболяващи и да си бие инжекции.

"Измени ми се цялата структура на гръбнака и на таза и сега ме боли ужасно кръстът - признава Трифонов. - Ходя всеки ден на физиотерапия, единия ми крак е малко по-къс от другия и, общо взето, оттогава не мога да се оправя заради тоя счупен крак. Просто и в момента болката е много сериозна, продължава да ме боли всеки ден, но аз не съжалявам дори и за секунда, защото просто така се е случило. Съдбата е такава понякога - нещо се променя за секунда и човек трябва да се справя с новите обстоятелства."

През последните години Слави трудно се придвижва и се подкрепя с патерици. Понякога се налага хора от екипа да го поддържат, за да може да стигне до работното си място. Болката ясно си личи по лицето на 56-годишния бивш водещ, който слезе от екрана и от сцената. На последните си концерти Слави бе принуден да пее седнал. За щастие напоследък лидерът на "Има такъв народ" е по-добре със здравето. Трифонов вече се придвижва без чужда помощ и дори е захвърлил неизменните патерици, с които куцукаше от години. Използва ги само в краен случай при нужда.

Пожелаваме му да се оправи напълно!