Тежка катастрофа променя живота на детето 

Копнее да рита топка и да стане пожарникар, когато порасне 

"Мечтая да проходя!"

Тези докосващи сърцето думи изрича 7-годишният Стефан, който е изправен пред най-голямото изпитание в живота си.

След катастрофа на 1 ноември 2022 г. детето получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което губи чувствителност и движение от гърдите надолу.

"Стефчо понася случилото се много достойно, много мъжки и много мъдро. Той е един голям герой, който може да бъде учител на нас възрастните и заслужава всичките му мечти да се сбъднат", споделя пред "България Днес" майката на детето Ивелина Златарова.

Стефчо ще бъде в първи клас през септември
Стефчо ще бъде в първи клас през септември

Направени са консултации с лекари специалисти както в България, така и в чужбина, според които на този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в специализирана клиника. След внимателно проучване семейството открива подходящи болници в Германия, Словакия и Израел, които разполагат с апаратура и специалисти, подходящи за състоянието на Стефчо.

"Все още чакаме оферти от Германия и Израел. предложението от клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лв., без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии всяка година, за да има смисъл и резултат лечението му", подробно разказва Ивелина. По думите й вече са поръчани специални протези за крачетата на сина й, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които Стефчо да може да бъде изправян поетапно, но стойността им излиза над 30 хил. лв.

Поръчани са специални протези за крачетата му
Поръчани са специални протези за крачетата му

"Стефан ще бъде първокласник през септември. Копнее да рита топка, да помага на дядо си в градината, да играе на криеница и да се катери, както преди. Когато порасне, иска да стане пожарникар, за да помага на хора в беда", разкрива изстрадалата му майка.

Всеки с добро сърце, който иска да помогне на малкия герой Стефчо, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова