Мъж на 54 години е задържан за грубо нарушаване на обществения ред, отправени обиди и физически контакт с медицински персонал в Комплексния онкологичен център в Шумен, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР .

В следобедните часове вчера мъжът поискал свиждане с лежащо болен пациент в интензивното отделение на лечебното заведение. След като не бил допуснат да влезе, започнал да блъска по входната врата, бутал и обиждал дежурните медицински сестри. Час по-късно извършителят е установен от полицейски екип от Велики Преслав. Конвоиран е до Шумен и е задържан в полицейския арест в града за извършено престъпление по чл. 325 ал. 1 от НК. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

Мъж на 48 години и 18-годишният му син са задържани за хулиганска проява, съпроводена със съпротива срещу полицейски служители. На 14 август, малко след 2:30 часа, в областната дирекция на полицията в Шумен е приет сигнал, че пред клуб на ул." Съединение" в града има група от хора, които се бият. Изпратеният на място полицейски екип установил, че сбиването е между няколко души. Двама от тях, агресивни и във видимо нетрезво състояние, отправили обиди и закани за убийство към полицейските служители. Отказали да изпълнят разпорежданията им и влезли във физическа саморазправа с тях. За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани бащата и синът му, които са от Шумен. За извършено престъпление по чл. 325 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство.

За грубо нарушаване на обществения ред е задържан и 37-годишен мъж от село Друмево, който в ранните следобедни часове вчера, по време на сбор в с. Друмево, влизал в спор и пререкание с различни хора, след като употребил алкохол. При извършваната от полицейските служители проверка на място той продължил да се държи непристойно. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.