Причината: влошаването на епидемичната ситуация в София, която вече е в жълтата зона на заболеваемостта от COVID-19

Във всички общински лечебни заведения да бъде въведено изискване за носене на маска - както от работещите там медици, така и от пациентите. Писмо с такава настоятелна препоръка изпратих днес до управителите и директорите на общинските диагностично-консултативни центрове, многопрофилни и специализирани болници, пише на своята страница във фейсбук заместник-кметът по финанси и здравеопазване на Столична община Дончо Барбалов.

Основание за писмото ми е влошаването на епидемичната ситуация в София, която вече е в жълтата зона на заболеваемостта от COVID-19. Отговорността на всеки от нас към собственото и на близките ни здраве изисква да правим всичко необходимо за ограничаване на разпространението на коронавируса. Само така може да се избегне преживяването на нов локдаун и блокаж на икономическия и социален живот, уточнява Барбалов.

Според него навременната диагностика от лекар и адекватното лечение още при първи симптоми на заболяването могат да предотвратят тежките последици от вируса. В това са убедени специалистите по заразни болести, които натрупаха значителен опит с COVID-19 през последните три години, допълва Дончо Барбалов.

Дончо Барбалов
Дончо Барбалов